Ми у Facebook
28.03.2016, 17:00

Скромно, але зі смаком: «Верес» розпочав із мінімальної гостьової перемоги [+Відео]

Рівненський «Верес» у першій офіційній грі 2016 року здобув перемогу з рахунком 1:0 у Нікополі. Єдиний м’яч у матчі проти аутсайдера змагань «Нікополь-НПГУ» дозволив поповнити очкову скарбничку клубу з Рівного та піднятися на друге місце у чемпіонаті.
Як повідомляє інформаційна служба НК «Верес» (Рівне), перший після зимової перерви матч став справжнім випробуванням для обох команд. Справді гольових моментів було обмаль, втім вперта боротьба точилася за кожен клаптик поля.

Зазвичай долю таких поєдинків вирішує єдиний забитий гол. І забили його саме підопічні Віктора Богатиря. На 20-й хвилині матчу Павло Таргоній виграв верхову боротьбу і зробив скидку на Яременка. Антон, не даючи м’ячу опуститися на землю, другим дотиком метрів з двадцяти пробив по воротах. Рикошет від поперечини і - 1:0. Цей м’яч став першим для Антона Яременка в офіційних матчах за «Верес».

У другій половині першого тайму подвоїти рахунок міг Ярослав Рафальський. Втім, після подачі від кутового прапорця новоспечений капітан «Вереса» головою пробив трохи неточно.

Господарі поля у свою чергу відповідали здебільшого дальніми ударами, які серйозної небезпеки не несли.

Після перерви господарі, яким втрачати було по суті нічого, кинулися в атаку. Понервувати Сергія Семено вони так і не змусили, натомість оголили власні тили. Рівненчани в цей час намагалися довгими передачами виводити на вільний простір Антона Яременка. А також до вірного розігрувати «стандарти».

Найреальніший момент вдруге засмутити голкіпера «Нікополя-НПГУ» мали Павло Таргоній та Ігор Коцюмака. Перший, отримавши пас від Бориса Орловського, не наважився пробити. А другий зблизька влучив у захисника суперників, що стояв на лінії воріт.

Отож, гра так і завершилася мінімальною перемогою гостей 1:0.

Протокольні дані.

«Нікополь-НПГУ» - НК «Верес» (Рівне) – 0:1 (0:1).

НК «Верес»: Семено – Ткачов, Рафальський, Притиковський, Спичка, Гарванко (Коблюк, 72), Лиховидько, Орловський, Коцюмака (Лакуста, 88), Таргоній (Луканюк, 64), Яременко.

Гол: Яременко (20).

Попередження у складі НК «Верес»: Лиховидько (90).


Свій наступний поєдинок чемпіонату «Верес» проведе на власному полі. Другого квітня на «Авангарді» рівненчани прийматимуть чернівецьку «Буковину».

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У Тернополі «Верес» зіграв унічию з місцевими муніципалами

«Верес» провів останній спаринг перед першим офіційним поєдинком 2016 року

Відзначимо, що перший після зимової перерви ігровий день у Чемпіонаті України серед команд другої ліги став багатим на голи та несподівані результати.

Ковалівський «Колос», чия лідерська позиція у турнірній таблиці ліги дотепер не викликала жодних сумнівів, у шістнадцятому турі чемпіонату поступився столичному «Арсеналу». Причому долю матчу було вирішено ще у перші десять хвилин, коли «каноніри» забили двічі. Після перерви «Арсенал» зусиллями досвідченого новачка команди Романа Пахолюка довів рахунок до розгромного. І лише під завісу матчу «Колос» зумів провести гол престижу, програвши у підсумку – 1:3.

Втратили очки й інші конкуренти «Вереса». У Чернівцях «Буковина» та «Скала» в очному двобої не виявили переможця – 0:0. Увесь матч у складі чернівчан відіграв екс-футболіст рівненчан Ігор Носарєв.

Нічиєю «Скали» та «Буковини» скористався «Інгулець». Команда з Петрового вдома обіграла сумську «Барсу» - 2:0 і обійшла чернівчан у турнірній таблиці. До речі, один із м’ячів у складі «Інгульця» в цьому матчі провів вихованець рівненського футболу Микола Коляда.

Найрезультативніша зустріч туру відбулася у Горностаївці, де «Мир» приймав кременчуцький «Кремінь». Господарі поля двічі вели у рахунку по ходу матчу. Але у підсумку не зуміли завоювати бодай очка, програвши – 3:4.

В інших матчах туру одеський «Реал-Фарма» завдяки пенальті на виїзді обіграв білоцерківський «Арсенал-Київщину» - 1:0, а «Енергія» в Новій Каховці розгромила херсонський «Кристал» - 3:0.

Загалом, у семи матчах шістнадцятого туру команди забили вісімнадцять м’ячів. А це більше ніж 2,5 голи за гру.

Турнірна таблиця










На правах реклами