Ми у Facebook
07.04.2016, 18:45

Рівняни - про результати референдуму у Нідерландах

Фото з сайту: rbc.ua

Сьогодні стали відомі попередні результати референдуму в Нідерландах щодо
Угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Ось які враження вони викликали у рівнян.
Журналістка Тетяна Закордонець прокоментувала у соцмережі Фейсбук:

"Так і знала, шо стрічка буде завалена "аааа, провалили референдум!!! ‪#‎яктакемоглостатися‬"...
Ну блін... На секундочку так. Уявіть собі, що ви не українець. Ну теоретично. Живете в якійсь цивілізованій європейській державі. І от так чесно, поклавши руку на серце: ви б проголосували? За купку корупціонерів, на яких молиться купка жополизів, жебраків і попрошайок? За Змі, які вєчно брешуть, за зомбі, які на це ведуться? За продажних активістів, за нитиків, які чекають, що можна срати де їж і чекати, що добрий дядя прийде і всіх спасе?
Прийняли б таких? Проголосували б? Серйозно?
І #яктакемоглостатися".


Голландці голосують щодо українського питання. Рівнянам байдуже?

Громадський активіст Святослав Клічук:

"Зайвий привід замість голландських снікерсів та тюльпанів купувати "Рошен" та ромашки. Я до того, що нам самим треба про себе подбати, не відриваючись, звісно, від світу, але самим будувати цивілізовану і процвітаючу Україну".

ВІДЕО: Школярка з України звертається до громадян Нідерландів

Доцент кафедри політології, декан факультету політико-інформаційного менеджменту Національного університету «Острозька академія»
Віталій Лебедюк:

"Перш за все, референдум щодо підтримки громадянами Нідерландів Асоціації ЄС з Україною має консультативний характер. Незважаючи на те, що майже 20 муніципалітетів із 390 підтримали Асоціацію. Однак це - все одно лакмусовий папірець того, як нас сприймають у Європі. Саме у старій Європі, яка не має досвіду впливу Радянського Союзу, на відмінну від Східної Європи. З іншої сторони ми стали заручниками міграційної кризи у ЄС та оприлюдненої інформації про «панамські офшори». За результатами опитування, 59% нідерландців зазначили, що не вірять Україні, зокрема через те, що там забагато корупції.

Підсилює ці причини велика частка євроскептиків у Нідерландах, які виступають проти європейських цінностей та розширення. Тому шлях України до ЄС розтягується в часі, але термін повністю залежить від якості реформ та боротьби з корупцією. Це час коли ми можемо довести, що ми європейці.





На правах реклами