Ми у Facebook
12.04.2016, 07:30

Що рівнянам треба знати про зміни у процесі прописки

29 грудня 2015 року набрав чинності Закон України № 888-VIII від 10.12.2015 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг”.
Відповідно до Закону з 4 квітня 2016 року повноваження у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб делегуються виконавчим органам сільських, селищних, міських рад. Положеннями Закону визначено, що виконавчий орган сільської, селищної або міської ради, сільський голова (у разі якщо відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено), є органом реєстрації, що здійснює:

У сільських радах Рівненщини вже прописують мешканців

- реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання особи на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюються повноваження відповідної сільської, селищної або міської ради;
- передачу інформації та/або внесення у встановленому законом порядку відомостей про реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання/перебування до Єдиного державного демографічного реєстру.
Для оформлення реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання особа подає ті ж документи, які були визначені попереднім законодавством.

Відтепер прописуватись можна у сільських і міських радах

Однак, збільшується до 30 календарних днів термін, протягом якого громадянин після зняття з реєстрації повинен звернутися до органу реєстрації.

Зареєструвати місце проживання новонародженої дитини батьки зобов`язані протягом 3-х місяців з дня державної реєстрації народження.

Також, особа може доручити в установленому законодавством порядку подати заяву про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання відповідній посадовій особі виконавців послуг з управління (утримання) багатоквартирного будинку (гуртожитку), об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельного кооперативу, управителю багатоквартирного будинку за місцем її проживання.


Прес-служба УДМС України в Рівненській області.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ