Ми у Facebook
18.04.2016, 09:54

На Рівненщині допомагають старшокласникам з усієї України підготуватись до вступу на журналістику

До вступу-2016 усе менше часу, і різноманітні курси, що допомагають майбутнім абітурієнтам підготуватись до вступу, нині особливо важливі й актуальні. В цьому переконались і майже два десятки учнів із 6 областей України, які взяли участь у Школі універсального журналіста на базі Острозької академії.
Школярі з Рівненщини, Волині, Житомирщини, Київщини, Тернопільщини та Хмельниччини під час дводенних підготовчих курсів "Школа універсального журналіста" 16-17 квітня не лише отримали від керівника ШУЖ, головного редактора Видавничого дому "ОГО", викладача кафедри журналістики НаУ "Острозька академія" Віталія Голубєва знання з основ журналістики, а й довідались про особливості вступної кампанії на спеціальність "Журналістика", підготовку до творчого конкурсу, можливості для вступу, які дає участь у Школі універсального журналіста.

Школярі ознайомились із роботою Лабораторії журналістської майстерності J.Lab, якою керує старший викладач кафедри журналістики НаУ "Острозька академія" Роман Шулик, відвідали захоплюючу екскурсію Острозькою академією, яку провела студентка університету, випускниця Школи універсального журналіста 2012 року Мар'яна Дзятко, прослухали тренінг із культури мовлення для журналіста від викладача кафедри української мови Христини Карповець, а також дізнались про будні студентів-журналістів від випускниці Школи універсального журналіста 2014 року, а нині - другокурсниці спеціальності "Журналістика" Наталії Веляник.

Серед учасниць нинішньої Школи універсального журналіста були не лише школярі, які самі виявили бажання взяти у курсах або ж отримали персональні запрошення від організаторів, а й учасниця, для якої участь у Школі універсального журналіста стала відзнакою за успішну участь у Всеукраїнському конкурсі учнівських творчих робіт "Я - журналіст!". Десятикласниця Валерія Колісник із Луцька ділиться враженнями із захопленням:

- Ці курси допомогли мені остаточно визначити свою подальшу долю. Якщо до поїздки в Острог я ще мала сумніви, то сьогодні - дала собі обіцянку обов'язково досягнути поставленої мети. Я стану журналістом!



А ось - враження ще кількох випускників Школи універсального журналіста на базі Острозької академії:

Аліна Нестерук, Волинська область:
- Знання, отримані на Школі універсального журналіста, дуже допоможуть при вступі на спеціальність "Журналістика", адже ви матимете і базові знання про журналістику загалом, і інформацію, яка необхідна для абітурієнта.

Юлія Оріховська, Житомир:
- Школа універсального журналіста дає можливість зрозуміти, чи справді журналістика - це твоє. Тут знайомлять зі специфікою роботи журналіста, показують її плюси та мінуси. Ці курси дали мені додатковий досвід, який, сподіваюсь, допоможе при вступі.

Ірина Терещук, Волинська область:
- Враження - позитивні, бо Школа універсального журналіста допомогла мені остаточно визначитись із майбутньою професією. Дякую!



Якщо вам або вашу дитину також цікавить вступ на журналістику й можливість отримання знань з основ журналістики та допомоги у підготовці до творчого конкурсу - звертайтесь до організаторів Школи універсального журналіста: (050) 339 39 85, (098) 500 47 60, vg2001@ukr.net.

А нинішніх випускників 8, 9 та 10 класів запрошуємо подавати заявки на участь у наступній Школі універсального журналіста на базі Національного університету "Острозька академія", яка запланована на 8-9 жовтня 2016 року. Звертайтесь за телефонами (050) 339 39 85, (098) 500 47 60 або пишіть на електронну адресу vg2001@ukr.net.

Фото Валерії Колісник та зі сторінки "В Контакте" Helen Lebedeva

До теми:

В Україні видано новий навчальний посібник з журналістики





На правах реклами