Ми у Facebook
04.05.2016, 10:00

Рівненщина: про турпоїздки на північ області потрібно інформувати прикордонників

Контактні телефони підрозділів охорони державного кордону в межах Рівненської області.
Постановою Кабінету Міністрів України від 03.02.2016 року № 52 "Про внесення змін до Положення про прикордонний режим" внесено зміни до Положення про прикордонний режим, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.1998 №1147.

У прикордонних районах Рівненщини та Волині - додаткові режимні обмеження

З урахуванням внесених змін відповідно ст.17 зазначеного Положення авіаційні роботи, будь-яке будівництво, вирубка лісу, водокористування, геологічні, дорожні та інші дослідження в межах прикордонної смуги, а також гідротехнічні, землевпорядні, меліоративні та інші роботи, пов’язані із зміною водного режиму прикордонних річок, озер та інших водойм, відео-, кіно- та фотознімання місцевості, туристичні подорожі і стрибки з усіх видів парашутів проводяться після інформування Луцького прикордонного загону, у зоні відповідальності якого провадиться така діяльність.

Відповідно ст.21 зазначеного Положення полювання у прикордонній смузі здійснюється з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання або особисто мисливцем управління Луцького прикордонного загону або підрозділи охорони державного кордону, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання. У смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд полювання забороняється.

Інформування повинно здійснюватись письмово не пізніше ніж за 24 години до початку провадження такої діяльності, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку (факс (0332) 24-41-44) або електронної пошти (е-mail: lutsk_zagin@pvu.gov.ua), із зазначенням початку і строку її проведення, прізвища, імені та по батькові осіб, що провадитимуть таку діяльність.

За порушення вимог прикордонного режиму ст.202 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність.

Контактні телефони підрозділів охорони державного кордону в межах Рівненської області:

відділ прикордонної служби "Березове" (Рокитнівський район) –
тел. (067) 334–09–98, (03635) 3-62-33;

відділ прикордонної служби "Дубровиця" (Дубровицький район) –
тел. (098) 824–90–04, (03658) 2-06-88;

відділ прикордонної служби "Вичівка" (Зарічненський район) –
тел. (068) 758–23–38, (03632) 3-40-80.

Про це ОГО повідомив Олег ЛИЧКОВСЬКИЙ, помічник начальника Луцького прикордонного загону – начальник прес-служби.

Для поїздок у Білорусь треба готувати закордонний паспорт

Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Архів PDF "ОГО" - за посиланням





На правах реклами