Ми у Facebook
05.06.2016, 14:00

Мінімальну зарплату хочуть підвищити в 1,5 раза з 1 липня - міністр соцполітики

Зараз для збільшення зарплат готують законодавчу базу.
В Україні вже в наступному місяці можуть в 1,5 раза підвищити мінімальну зарплату. Разом з цим від розміру соціальних стандартів більше не буде залежати тарифна сітка зарплат у бюджетників. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Ми відпрацьовуємо сценарій збільшення мінімальної зарплати в півтора раза. Але для цього потрібно відмовитися від деяких міфів, які існують, з якими наша країна живе вже 25 років"
, – заявив чиновник.

На скільки зросла середня пенсія на Рівненщині

На даний момент Кабінет міністрів готує законодавчу ініціативу про підвищення мінімальної зарплати з 1 липня цього року.

"Ми до соціальних стандартів прив'язали перший тарифний розряд в бюджетній сфері. Тобто якщо ми підвищуємо прожитковий мінімум, потрібно підвищувати перший тарифний розряд і всю сітку тарифну... Потрібно відв'язатися від прожиткового мінімуму, підвищити мінімалку, тоді небюджетна сфера йде вперед – і ми починаємо підтягувати до неї бюджетну. Коли вони пішли вгору, тоді ми піднімаємо прожитковий мінімум. Ось і вся логіка. Тобто ми знімаємо кайдани і відпускаємо заробітну плату", – заявив міністр.

Чи реально платити менше за гарячу воду

За оцінками уряду, на підвищення соцстандартів виділять 4,5 млрд гривень.

Нагадаємо, в Україні 1 травня мінімальна зарплата "погладшала" на 5% – до 1450 грн на місяць, тобто на 72 грн. Якщо її підвищать у півтора раза, вона сягатиме 2175 гривень.

Джерело http://ukr.segodnya.ua/





На правах реклами