Ми у Facebook
14.06.2016, 08:00

Як держава забезпечує фінансово родини з трійнями?

Нещодавно у родині рівненської волейболістки Оксани Ярути народилася трійня.
Про це ОГО писало у публікації У Рівному народилася трійня

- Таким родинам надається допомога при народженні дитини у розмірі 41240 гривень на кожну дитину, - пояснила заступник начальника міського управління праці та соцзахисту населення Рівного Ніна Боліщук. - Разово перший раз з цієї суми надають по 10320 гривень на кожну дитину. Решту суми розподіляється по 860 гривень щомісячно на кожну дитину до досягнення ними трьох років.
Окрім цього, мама трійні отримує допомогу по вагітності й пологах за 140 днів, а не за 126, як інші жінки, бо вважається, що це ускладнені пологи. Якщо отримує допомогу по вагітності й пологах у нас, а це у разі, якщо вона була безробітна, то розмір допомоги дорівнює 25% від мінімальної зарплати щомісячно.
Також родина з трійнею залежно від соціально-побутових умов може отримати державну соціальну допомогу, яку виплачують малозабезпеченим сім'ям. Розмір цієї допомоги розраховується залежно від середньомісячного доходу сім'ї за шість попередніх місяців і рівня межі малозабезпеченості на сім'ї. Так, рівень межі забезпеченості для дорослого — 304,50 гривні, для дитини — 1148,18. Для двох дорослих з трійнею — це 4053 гривні. Отож розмір соціальної допомоги дорівнюватиме різниці між середньомісячним доходом сім'ї за шість місяців і рівнем межі забезпеченості. Скажімо, якщо дохід сім'ї був в середньому 3000 гривень на місяць, то щомісячна допомога буде - 1053 гривні (4053 гривні мінус 3000).


Які пільги забрали в українців у 2016 році

Ще додаткова допомога від держави може бути, якщо трійня народился у незареєстрованому шлюбі. Тоді мати буде отримувати допомогу на дітей для одиноких матерів. Але лише у разі, якщо середньомісячний дохід матері за шість попередніх місяців не більший за 1148 гривень. Тоді вона отримуватиме щомісячно допомогу у розмірі по 1148 гривень на себе і на кожну дитину. Отже це буде 4592 гривні.





На правах реклами