Ми у Facebook
11.07.2016, 11:40

Рівнянам про вступ-2016: скількох приймуть на бюджетне навчання

Фото: mon.gov.ua.

Особливості цьогорічної вступної кампанії повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.
У 2016 році держзамовлення для вузів, які підпорядковуються Міністерству освіти і науки України становить 245 тисяч осіб, з них — 217 тисяч місць на денну форму навчання. Про це повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Вцілому, цього року держзмаловлення збільшили на 12,3 відсотка. Зрозсли замовлення перш за все щодо технічних та аграрних спеціальностей, а також для вузів, які знаходяться під керівництвом Міноборони та МОЗу. За словами міністра освіти та науки України, потреба у медичних та військових спеціальностях виникла через військовий конфлікт на території України.

Сьогодні у випускників Рівненщини розпочнеться вступна кампанія

В свою чергу, порівняно з минулим роком державне замовлення для вишів, що підпорядковуються Міністерству освіти і науки України, зменшили на 6 відсотків. Таке скорочення, головним чином, викликане зменшенням кількості школярів. Згідно з даними Держслужби статистики, кількість школярів цього року скоротилася на 18 тисяч осіб (це без врахування окупованих та непідконтрольних територій).

В Острозькій академії знизили плату за навчання


Таким чином, вважає Лілія Гриневич, це створює оптимістичну ситуацію для абітурієнтів, адже половина випускників цього року зможуть претендувати на місця за кошти бюджету. Вони мають реальний доступ до вищої освіти за конкурсом, головне, впевнена Міністр освіти і науки України, щоб цей конкурс був справедливий.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.





На правах реклами