Ми у Facebook
11.07.2016, 13:40

Рівнянам про вступ-2016: які освітні кваліфікації найбільш потрібні в Україні цього року?

Фото: zaknews.in.ua.

Cтало також відомо, якими навичками повинні володіти фахівці майбутнього.
На засіданні Уряду, яке відбулося 6 липня, прийняли постанову, яка визначила обсяг держзамовлення на 2016 рік для вищих навчальних закладів. Обсяг держзамовлення на підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем “Молодший спеціаліст” визначили в обсязі 67,5 тисячі осіб, “Бакалавр” - 90,7 тисяч осіб, “Спеціаліст” - 42,9 тисячі, “Магістр” - 60 тисяч. Також визначили держзамовлення стосовно аспірантури та докторантури в 2016 році — 4,6 тисячі та 493 бюджетних місць. Стала відома кількість місць за держзамовленням на робітничі спеціальності — це понад 11 тисяч учнів.

Рівнянам про вступ-2016: скількох приймуть на бюджетне навчання

Також, як заявила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, збільшилася у 2016 році частка держзамовлення на технічні спеціальності, у тому числі й у сфері ІТ. На це вплинув розвиток високотехнологічного бізнесу в Україні. Міністр підкреслює, що нині варто працювати на виріст, адже ті, хто вступає цього року, вийдуть на ринок праці через 5-6 років, а тому вже визначили ті сфери економіки, які будуть пріоритетними для України в майбутньому.

Сьогодні у випускників Рівненщини розпочнеться вступна кампанія

Лілія Гриневич підкреслює, що високотехнологічний бізнес найбільше потребує адекватно підготовлених фахівців. Нині важливо не тільки мати технічну освіту, але й володіти іноземною мовою та вміти працювати з людьми. Крім цього, є ще низка вимог, які стосуються випускників, а тому, запевняє Міністр освіти і науки України, розробляють нові стандарти вищої освіти.


Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.





На правах реклами