Ми у Facebook
20.07.2016, 08:00

У рівненській Усті знову гине риба [+Фото]

Про це очевидці повідомляють у соцмережах.
Так, у спільноті "Типове Рівне" з'явилися фотодокази того, що в Усті знову спостерігається загибель риби.





Вода у річці має зелений колір. Жителі скаржаться, що у водоймі знову повно сміття.



Тим часом на сайті Рівнерибохорони є попередження про можливість задухи риби:

"На жаль, задуха риби не рідкість для Рівненщини, особливо в літню пору. Так як погода мінлива, а температурні показники скачуть то вгору то вниз, а цього місяця температурні показники надвисокі, тому й можливість виникнення такого процесу як задуха вкрай висока.

Влітку такі процеси не рідкість, проте не варто одразу бити на сполох чи створювати безпідставну паніку й вважати, що це якесь відхилення від норми. Усім відомо, що ряд водойм у літній період внаслідок процесів гниття майже повністю втрачають розчинений у воді кисень. Також попадання у водойми різних побутових відходів та змивання з полів родючого шару й добрив сприяють масовому розмноженню водоростей. Поки водорості живуть, вони приносять певну користь: видаляють шкідливі домішки, збагачують воду киснем. Загинувши, водорості засмічують водойму. Під час процесу гниття кисню витрачається більше, ніж виділяється, а водні біоресурси дуже чутливі до різких змін..."

Про ознаки задухи або зміни екологічного стану водойм Рівненщини управління Рівнерибоохорони просить повідомляти за телефоном гарячої лінії (068) 833-95-26, (0362) 63-39-32.

Статті до теми:

Рівняни обурені станом панно пам'яті Небесній сотні у центрі міста

Житомирські прикордонники затримали жителів Рівненщини, які їхали за ягодами

Рівняни скаржаться на розплавлений світлофор біля "Чайки"





На правах реклами