Ми у Facebook
20.08.2016, 21:30

25: творці Незалежності. Ера Євгенія Денисюка – Костопіль у надійних руках господаря

Більшу частину чвертьстолітньої новітньої історії незалежної України біля штурвалу Костополя, одного з провідних міст Рівненщини, – вмілий господарник Євгеній Олексійович Денисюк.
Він – рекордсмен серед міських голів нашої області: костопільчани обирають Євгенія Денисюка своїм мером уже п’яте скликання поспіль. Навіть у масштабах України явище – визначне. Є всі підстави говорити про своєрідну "еру Євгенія Денисюка" в Костополі, яка розпочалась у 1998-му й успішно триває досі.

"Коли вперше був обраний міським головою, у Костополі практично не було комунального господарства. Навіть сміття з міста не вивозилось, а захоронювалось на території "Комунсервісу", – пригадує Євгеній Денисюк. – Отож, роботу на посаді міського голови почав з того, щоб організувати роботу "Комунсервісу" і прибрати сміття, яке накопичилось на його території за десятки років. А далі – крок за кроком зміцнювали базу "Комунсервісу" та інших комунальних підприємств. Нині в міській раді таких підприємств шість, і всі працюють на благо нашого міста і його мешканців".

Ось так, з елементарного – з налагодження прибирання сміття – розпочав наводити лад у Костополі Євгеній Денисюк. А нині відповідне комунальне підприємство не лише вправно вивозить сміття й оснащене усією необхідною технікою, так ще й із допомогою польських партнерів у місті встановили сміттєві контейнери, тут розроблена програма з роздільного збору сміття й практично в усіх точках міста сміття прибирається щодня. А крім цього, у Костополі відкрили власне сміттєзвалище.

Співпраця з закордонними партнерами, участь міста у міжнародних проектах – один із пріоритетів діяльності Євгенія Денисюка на посаді міського голови. Костопіль має добрі контакти з двома польськими містами – це Янук-Любельський Любельського воєводства та Добре Місто Вармінсько-Мазурського воєводства.

"Особливо тісна співпраця склалась у нас із Добрим Містом, – розповідає Євгеній Олексійович. – За рахунок польської сторони нам вдалося закупити 500 контейнерів євростандарту і 1000 контейнерів ємністю 125 літрів, які розставлені по приватних будинках. І з кожним роком намагаємось зменшувати кількість будинків, які не мають контейнерів. Також за рахунок партнерів із Доброго Міста ми освітили весь Костопіль. Придбали сонячні батареї для всіх дитсадків, які сьогодні успішно працюють, підігрівають воду. А на цей рік запланували нові програми з нашими польськими партнерами – це співпраця в утепленні трьох 9-поверхових будинків – мова йде про утеплення, заміну вікон і заміну плоских дахів на шатрові".

Зроблено за ці роки багато, і чи не кожен костопільчанин може підтвердити: місто постійно росте, розвивається, покращується його благоустрій. Відчувається, що Костопіль – у надійних руках дбайливого господаря. А Євгеній Денисюк тим часом ділиться планами на найближче майбутнє:

– Хотів би відремонтувати всі центральні вулиці на 100%, поновити тротуари, і ті вулиці, які не заасфальтовані, заасфальтувати хоча б на 50%. Адже у Костополі є 350 км доріг, а всього 200 км мають тверде покриття. Отже, ще 150 км потрібно покрити асфальтом чи твердим покриттям. Цього року ми вже зробили ремонт площі Т.Шевченка, а в найближчих планах – заасфальтувати вулицю Грушевського від церкви Олександра Невського до старого кладовища й відремонтувати тротуари на ній від лікарні до залізничного переїзду. Думаємо і про те, щоб утеплити з двох боків фасади всіх багатоповерхівок, змінити вікна на пластикові й плоскі дахи на шатрові. Приміром, якщо утеплити фасад з двох боків пінопластом чи мінеральною ватою 10 см завтовшки, то температура всередині збільшиться на 5 градусів. Зрозуміло, що це дасть економію газу і тепла. Нині, напередодні осінньо-зимового періоду, це особливо актуально. Для вирішення цих та інших завдань потрібно продовжувати співпрацю з міжнародними організаціями, з Євросоюзом.





На правах реклами