Ми у Facebook
20.09.2016, 19:00

Почни осінь з добра - Ротаракт клуб Рівне відвідав інтернат

Після літнього відпочинку, зарядившись сонячним промінням та теплом, Ротаракт клуб Рівне традиційно почав осінь з проекту підтримки підшефної школи – інтернат у с. Великі Межиричі.
Цього року у школі–інтернат навчається 75 діток, з яких 9 – у випускному класі.

За допомогою волонтерів, ще до поїздки були зібрані речі для дітей, інтелектуальні ігри та іграшки, пазли. Всі речі були передані під час зустрічі 17 вересня.



Для вихованців закладу було проведено ряд активностей, адже цього року Ротаракт клуб м. Рівне взяв курс, перш за все, на забезпечення соціальних та культурних потреб дітей.

ФОТО: у Рівному відкрили унікальну виставку великих українців

Зранку представники ФК Малинськ, напівзахисники Вадим та Дмитро провели футбольний турнір для хлопців з школи - інтернату, де останні показали себе достойними суперниками.





В цей час для дівчаток відбувся майстер–клас з косоплетіння та зачісок. Менші діти теж не лишилися без уваги: їм були запропоновані ігри на свіжому повітрі, складання пазлів.



Набавившись досхочу, дітей чекав поживний та смачний обід, після якого було запропоновано взяти участь у майстер–класі з приготування та декорування фруктового салату. Для юних кулінарів було розказано про користь та необхідність вживання дози вітамінів щодня та те, які вітаміни містяться у певних фруктах а овочах. Для того, що все пройшло гладко були дотримані такі правила:
- Всі фрукти були помиті та приготовані заздалегідь;
- Перед роботою з харчовими продуктами ручки були помиті, рукавички одягнуті;



Діти займалися очисткою, розібранням на суцвіття та розкладанням фруктів у широкі піали, щоб зменшити забруднення столів.



Попри наявність загальної концепції салату, дітям було дозволено фантазувати та викладати фрукти у своєму порядку, перемішувати, комбінувати, куштувати.

Малеча проявила неабияку креативність та активність у приготуванні салатів та гарно їх задекорувала.

До слова, деякі з них мають помітний хист до кулінарії. Хотілося б відмітити дівчинку 10 років, Віку, котра з 9 років готує такі складні страви, як борщі, вареники, плов, при чому дійсно розбирається у всіх процесах, а ще .. сама доїть корову, і їй ряба дає на кілька літрів молока більше ніж іншим членам родини*, бо та попередньо годує її сіном.

У Рівному для дітей з інтернатів організували справжнє новорічне диво

Після смачного та корисного перекусу салатом, на дітей чекало справжнє свято – пошук загублених піратських скарбів. Дві команди пройшли чимало випробувань на витримку та кмітливість, спільний дух та сміливість, розгадали зашифровані карти та боролися з павуком, перед тим, як знайти заховані скарби. Приємно, що даний квест згуртував дітей,що позначилося на розподілі «скарбів» (цукерок). Команда переможців додатково отримала банани з піратською міткою, а інші дітки – теж отримали банани, але звичайні.

Фіналом насиченого дня стало обговорення результатів ігор у теплій та затишній атмосфері за ароматним какао з маршмелоу, вишуканими макаронами, імбирним печивом від [wakeup_rivne|Wake Up] та іншими смаколиками. Дітям надзвичайно сподобалися ігри та майстер – класи, вони ділилися враженнями та планами на майбутнє.

Цього разу активну участь у реалізації даної поїздки взяли Адвокатське об’єднання Скорпіон, колектив якого вже не перший рік активно підтримує благодійні проекти Ротаракт клубу м. Рівне та кав’ярня Wake Up, які надали милі скляночки, молоко, трубочки та такі гарненькі макарони та імбирне печиво. Ротаракт клуб м. Рівне висловлює щиру подяку для наших партнерів і вірить, що щирі посмішки діток та їх захоплення є найкращою нагородою за вашу небайдужість та велике серце.





Варто зазначити, що планується провести ще багато роботи у школі – інтернат у с. Великі Межиричі, зокрема: закупівля ритмічних інструментів на уроки музики, облаштування туалету, облаштування кабінету ритміки та декорування стін. Також плануються традиційні проекти до Дня Святого Миколая та Новорічної Ялинки. Хотілося б приділити більше уваги саме розвитку дітей, тому [rotaractrivne|Ротаракт клуб Рівне] запрошує до співпраці всіх небайдужих, професіоналів у танцях, спорті, музиці, мистецтві.

Давайте разом розфарбуємо яскравими теплими фарбами нашу осінь.

* більшість дітей у школі – інтернат мають родини, але бачаться з ними вкрай рідко з різних причин.






На правах реклами