Ми у Facebook
04.10.2016, 15:00

Як рівнянам зареєструвати місце проживання (прописку) [+ІНТЕРВ'Ю]

Про те, як зареєструватися чи знятися з реєстрації рівнянам, ми дізнавалися у Рівненському регіональному Центрі надання адміністративних послуг.
Про чинні правила здійснення процедури даної адміністративної послуги нам розповість адміністратор сектору А Реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання на території міста, Рівненського регіонального ЦНАПу, Вадим Блащук.

- Вадиме, чи існують складності у системі реєстрації місця проживання та видачі відповідних довідок?


- Звісно ні! У нашому Центрі впроваджено автоматизовану інформаційно-телекомунікаційну систему «ЦНАП-Smart-quality-service», яка дозволяє без особливих комп'ютерних навиків здійснювати процедури:
1. Реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання
2. Видача довідок про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання, про склад сім’ї та зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб, про відсутність відомостей про реєстрацію місця проживання фізичних осіб
3. Отримання адресної картки.
А головне - процедура отримання послуги займає в середньому 10 хвилин.

Рівненський регіональний ЦНАП став одним з кращих в Україні


- Вадиме, це неймовірний результат! Але що потрібно мати при собі, щоб оперативно здійснити процедуру реєстрації місця проживання на території м. Рівного?


- Ну, ніякої особливої магії. Головне - це завітати до нас в Центр з гарним настроєм та вірним пакетом документів.

- А як знати, які саме документи необхідні?

- Ви можете ознайомитися з вичерпним переліком документів на нашому офіційному сайті www.cnaprv.gov.ua або безпосередньо в Центрі.

- Так, звісно! Але,наприклад, якщо я, повнолітня особа, котра є громадянином України та маю власне житло, хотіла б зареєструвати місце проживання у м. Рівному, які саме документи я маю подати?

- Найперше - документ, до якого вносяться відомості про місце проживання (паспорт громадянина України). Також, документ, що підтверджує право власності на житло.
Для чоловіків - також необхідний військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку).
Квитанцію про сплату адміністративного збору (у разі реєстрації місця проживання одночасно із зняттям з попереднього місця проживання адміністративний збір стягується лише за одну послугу). Ви можете здійснити цю оплату будь-якою платіжною карткою безпосередньо на робочому місці адміністратора через термінал Ощадбанку або у відділені банку, що розміщений на території Центру. І, звісно, підписати заяву про зняття та реєстрацію місця проживання згідно з Правилами реєстрації місця проживання. Зі всією детальною інформацію, залежно від існуючих ситуацій для реєстрації місця проживання, ви можете ознайомитися на нашому сайті або безпосередньо звернувшись до адміністратора.

- Велике вам спасибі за роз'яснення процедури. Маю надію, що нашим читачам ця процедура відтепер буду зрозумілою та простою.

Нагадаємо КОНТАКТИ ЦНАПу





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ