Ми у Facebook
15.11.2016, 15:00

Дача. Сад. Город. Як зберігати цибулю в домашніх умовах (фото)

Що потрібно знати, аби цибуля долежала до кінця зими і залишалася соковитою.
Перш за все цибулю варто правильно зібрати та підготувати до зберігання. Якщо ви збирали врожай в суху погоду і ваші овочі без порізів та інших механічних пошкоджень, а ще й просушені на сонці, то є всі шанси, що зберігатимуться вони добре.


Дача. Сад. Город. Як зберігати яблука (+ФОТО)


Важливою умовою зберігання цибулі в домашніх умовах є хороша вентиляція, тому треба вибирати тару, яка не блокує вільний доступ кисню. Це можуть бути дерев'яні або пластикові ящики, плетені кошики чи сітки. Час від часу необхідно переглядати як зберігається ваш врожай, аби вчасно вибирати зіпсовані овочі, поки вони не нашкодили іншим.




Дача. Сад. Город. Як розмножити горіхи з насіння




Не дарма споконвіку цибулю сплітали у в'язки. В такому вигляді до кожного овоча зберігається чудовий доступ кисню. Таку зв'язку можна повісити навіть на кухні, вона буде і окрасою інтер'єру і виконуватиме дезінфікуючі функції.



Важливими при зберіганні цибулі в домашніх умовах є ще два фактори: Температура та вологість. В підвальному приміщенні, для солодкої цибулі необхідна температура 0 — 1С °, а більш гострі сорти треба зберігати при температурі від -1 до -3С°. При цьому вологість в підвалі повинна бути в межах 75 — 90%.



Якщо ж ви зберігаєте ці овочі в будинку чи квартирі з температурою повітря: 18 — 22С°, то вологість повинна бути в межах 50 — 70%. Коли вологи в приміщенні буде недостатньо - цибуля висохне, а за надмірної вологості - почне гнити, в гіршому випадку проникне інфекція, яка зашкодить всьому врожаю. В такому разі в сховищі кладуть ємкість з попелом або вапном, або використовують тирсу. Всі ці матеріали відмінно вбирають зайву вологу.

Дача. Сад. Город. Годівнички для птахів

Якщо ж ви хочете розповісти про свій досвід городництва чи садівництва, то ми з радістю зробимо вас дописувачем нашого проекту. Надчилайте свої поради на адресу редакції info@ogo.ua з темою листа: "ДАЧА.САД.ГОРОД" і нехай ваш досвід переймуть інші читачі нашого сайту.





На правах реклами