Ми у Facebook
22.12.2016, 15:00

"Перекривайте хоч цілу планету, я не підпишу!" - міський голова Рівного про приватизацію гуртожитку

Сьогодні, 22 грудня, обговорювали питання про приватизацію гуртожитку на вулиці Небесної Сотні, 6а.
Не встиг міський голова Рівного Володимир Хомко розминутися з учасниками АТО, як уже до зали засідань Рівненської міської ради поспішали інші пікетувальники — мешканці гуртожитку на вулиці Небесної Сотні, 6-а. Рівняни приходять практично на кожну сесію Рівненської міської ради. Вимога у людей одна — дозволити приватизувати їх гуртожиток. Проблема полягає у тому, що за висновками попередньої експертизи їх гуртожиток визнали аварійним, а тому вони свого часу вимагали провести повторну експертизу. На їхнє переконання, за результатами нової експертизи, тепер можна приватизувати гуртожиток, адже він не належить до розряду аварійних. Тільки після приватизації, коли вони стануть власниками своїх помешкань, мешканці гуртожитку погоджуються на капітальний ремонт будівлі.

Коли приймуть бюджет Рівного на 2017 рік

Міський голова Рівного пообіцяв, що дозвіл на приватизацію рівняни отримають, але не за його підписом:

- Ви отримали два результати споріднених експертиз, де зазначається, що ваш гуртожиток аварійний, а приватизовувати аварійні будинки забороняє закон. Я не підписуватиму дозвіл на його приватизацію, бо не хочу сідати після цього в тюрму. Ми винесемо на сесію проект рішення, за яким доручимо БТІ підготувати документи для приватизації, а Романа Стасюка уповноважити їх підписати, якщо він готовий взяти на себе за це відповідальність. Ви всі приватизуєте, обіцяю! Але це підписувати я не буду. Нехай міські депутати проголосують за згаданий проект рішення, я не голосуватиму й нічого не підписуватиму.

Частина шкіл Рівненщини - на карантині

Мешканці гуртожитку все одно стояли на своєму і вимагали, щоб дозволи на приватизацію підписав міський голова. Свою точку зору висловив і лідер фракції Радикальної партії у міській раді Роман Стасюк:

- Якщо мене уповновать підписувати документи, то нехай юридичний відділ та прокуратура дадуть цьому юридичну оцінку.

Після затяжних дискусій, суперечлива ситуація не вирішилася, міського голову навіть не переконали погрози мешканців гуртожитку перекрити вулицю Соборну.

- Перекрийте хоч усю планету, співайте, танцюйте, я підписувати не буду! Це незаконно, - резюмував міський голова.

До речі, мешканці гуртожитку на вулиці Небесної Сотні, 6-а Соборну на знак протесту таки перекрили.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ