Ми у Facebook
26.12.2016, 17:00

Підсумки року-2016: Голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук: Маю бажання почути кожного депутата

Микола Драганчук, депутат обласної ради від Сарненського району, – вже третій голова Рівненської облради впродовж 2016 року. З його обранням політичні баталії в головному представницькому органі області нарешті почали вщухати, а між обласними депутатами побільшало порозуміння.
– У перші ж дні після обрання зібрав голів фракцій, – пригадує Микола Драганчук. – Говорили про те, що кожен депутат обирався в певному окрузі, за ним стоять місцеві громади зі своїми питаннями. І часто це не тільки масштабні проблеми, вирішення яких потребує мільйонних вкладень, а й локальні, “точкові” – приміром, замінити вікна у сільській школі, де “ціна питання” – 50 тисяч гривень. Потрібно не “відмахуватись” від таких прохань, а дати змогу кожному депутату реалізувати обіцянки, які давав виборцям. Для цього працюємо спільно і з депутатським корпусом, і з облдержадміністрацією.

Голова облради визнає: політичних баталій в обласному “парламенті” все ж не уникнути – як, приміром, обійтись без них у надскладному питанні видобутку бурштину? Адже, поки Верховна Рада не запровадить єдині для всіх “правила гри”, діяти доводиться методом “спроб і помилок”. “Потрібен закон, який визначить механізми роботи бурштинової галузі та чітко передбачить механізми рекультивації земель”, – наголошує Микола Драганчук. Але попри політичні дискусії, турбота про інтереси громади області – це те, навколо чого реально об'єднувати депутатський корпус.

– Саме для цього ми відновили проведення виїзних днів депутата, – розповідає Микола Драганчук. – Перший провели у Клеванському “кущі” Рівненського району – і побачили, що депутатам така форма роботи дуже потрібна. На черзі – інші райони.

Серед пріоритетів у діяльності депутатського корпусу, які намітив Микола Драганчук, – завершити впродовж цього скликання будівництво багатьох об'єктів соціальної сфери, які нині тривають. Таких, скажімо, як школа у Тинному Сарненського району — найбільша в Україні сільська школа, яку планують відкрити до кінця року. А наступного року одним із ключових стане питання доріг.

– Уряд проголосив 2017 рік Роком доріг, тож сподіваємось на більше фінансування і готуємо приблизний перелік доріг, ремонт яких має бути профінансований із державного та обласного бюджетів, – пояснює голова облради.

– Ми розуміємо, що за кошти обласного бюджету не можемо підняти всю Рівненську область, бо постійно з кожним роком нам нав'язують нові витрати, не запитуючи, чи спроможні їх фінансувати, – ділиться Микола Драганчук. – Тому поставив завдання працювати над залученням коштів проектів Євросоюзу. Один такий проект – уже в роботі. Він стосується рівненського аеропорту – облаштування інфраструктури, закупівлі техніки. Це має бути спільний проект у рамках транскордонного співробітництва “Україна – Польща – Білорусь” із бюджетом у декілька мільйонів євро. 10% суми має забезпечити обласний бюджет. Дуже хочеться допомогти нашому летовищу стати на ноги. Зроблю все від себе залежне, щоб проект набув реальних обрисів.

До теми:

Микола Драганчук: досьє на OGO.ua

Рівненська обласна рада: список з 64 депутатів

Микола Драганчук розповів невідомі деталі свого обрання





На правах реклами