Ми у Facebook
03.01.2017, 10:00

Заступник міського голови Рівного Віталій Герман: «Моя мета – збудувати раціональне, комфортне місто для життя і відпочинку»

29 грудня 2016 року відбулася остання у 2016 році сесія Рівненської міської ради у порядку денному якої, окрім інших питань – затвердження Германа Віталія Ігоровича заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.
У результаті голосування це рішення підтримали 34 депутати. Ми вирішили поспілкуватися з вже новопризначеним заступником та дізнатися про його перші кроки на новій посаді.

Заступник міського голови Рівного Віталій Герман розповів про перші кроки на новій посаді

- Віталій Ігорович, які Ваші перші відчуття на новій посаді?
- Для мене це, звісно, збільшення відповідальності. Адже, якщо раніше у моєму підпорядкуванні була лише одна структура міської влади – Управління забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради (ЦНАП), то з новим призначенням повноваження будуть значно збільшені.

- Але Вас це ж не лякає?
- Ні, не лякає. Я готовий працювати, маю для цього достатній управлінський досвід і певні досягнення. За рік, з дня відкриття Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг (29.01.2016.р – авт.), був зроблений ривок у сфері надання адміністративних послуг у Рівному: ініційовано створення ГО «Всеукраїнське об’єднання ЦНАПів», створено концепцію бренду «Єдиний open spase» для надання адміністративних послуг, децентралізовано повноваження у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, формування і ведення реєстру територіальної громади міста, реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання. Окрім того, реалізовано проект закупівель через систему PROZORRO, відкрито відділення Ощадбанку на території ЦНАПу та встановлено термінали на робочих місцях реєстраторів.

Міський голова Рівного отримав нового заступника (+ДОСЬЄ)

Станом на грудень 2016 року надано 168 000 адміністративних послуг.
Звісно, не все вдавалося відразу, доводилося методом спроб і помилок реалізовувати сучасні практики, але ми не стоїмо на місці і продовжуємо рухатися вперед. Найбільшою своєю заслугою вважаю створення згуртованого колективу, справжньої команди, де вітається ініціатива кожного. Без цих людей неможливо було б досягнути того визнання, яке ми маємо сьогодні. Зокрема, у грудні 2016 року на підсумковій конференції конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування», котру щорічно організовує Мінрегіон у співробітництві з Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» отримав Спеціальну Відзнаку за впровадження електронної інформаційно-телекомунікаційної системи «ЦНАП-Smart-quality-service». Ця інформаційна система призначена для формування і ведення єдиного реєстру територіальної громадив електронному вигляді; зберігання, захисту обробки, використання і поширення інформації про особу та про документи, до яких вносяться відомості.

Окремо хочеться подякувати нашим партнерам «РЕНОМЕ СМАРТ», які допомагають розбудовувати сучасний документообіг у Рівному, зокрема у ЦНАПі. Сьогодні ми будуємо плани на подальшу ефективну співпрацю.

ДОСЬЄ на нового заступника міського голови Рівного

2016 рік став визначальним у запровадженні інновацій, адаптації нових послуг, гарантуванні прозорості, відкритості, зрозумілості дій та вчинків влади. Нами були вивчені кращі вітчизняні та зарубіжні практики, проведено аналіз досвіду створення, організації діяльності мережі «прозорих офісів» у містах: Вінниця, Луцьк, Івано-Франківськ, Київ, Одеса, Харків, Люблін (Польща), Саарбрюкен, Трір (Німеччина).

Нашим основним завданням стала докорінна зміна процесу надання адміністративних послуг, створення зони фізичного і психологічного комфорту для клієнтів, доступності та якості надання адміністративних послуг. Гадаю ми зробили значний крок у досягненні цієї мети.

- Вам не жаль буде полишати своє «дітище»?
- Я створив команду однодумців, здатну професійно підтримувати вже реалізовані проекти та втілювати нові. Окрім того, однією з умов призначення на нову посаду було збереження за мною можливості впливати на розвиток і кадрову політику Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг, адже з ним пов'язано чимало цікавих проектів, які ще хотілося б реалізувати.

- Які Ваші подальші плани на новій посаді у 2017 році?
- Наразі рішенням Рівнеради мене затверджено на посаді заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.

У моє підпорядкування входитимуть:
– Управління забезпечення надання адміністративних послуг (ЦНАП);
– Управління містобудування та архітектури;
– Управління державної архітектурно-будівельної інспекції Рівненської міської ради;
– Управління капітального будівництва;
– Управління стратегічного розвитку і інвестицій;
– Відділ міжнародних відносин міськвиконкому;
– Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення міськвиконкому.

Все це охоплює значний об’єм роботи і першочерговим завданням я ставлю для себе налагодження ефективної кадрової роботи. У моєму професійному арсеналі є курс навчання у Німеччині з утворення ефективної команди, про що маю відповідний сертифікат. Сподіваюся, весь цей досвід стане мені в нагоді.
Окрім того, за ініціативи міського голови, я і моя команда, разом із партнером «РЕНОМЕ СМАРТ» розпочнемо реалізувати у Рівному надсучасний проект Smart Сity – розумне місто. Це не лише інноваційний інструмент, це – нова ідеологія управління містом, це живий діалог влади і жителів, прагнення створити новий підхід до інфрастуктури міста. Наша мета – збудувати комфортне місто, що поступово стане зручнішим для життя і відпочинку городян і туристів.

Відтак, у 2017 році матимемо нові завдання, нові горизонти, яких ми досягатимемо усі разом!

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ