Ми у Facebook
08.02.2017, 13:59

Син президента НК «Верес» виступатиме за іспанську футбольну команду [+Фото]

Рідний син Олексія Хахльова, голови Рівненської обласної федерації футболу та президента НК “Верес” (Рівне), підписав контракт із клубом першого іспанського дивізіону – “Алавесом”. Наразі команда з Басконії є міцним середнячком однієї з найсильніших футбольних ліг планети.
Про подію сам батько новоспеченого “іспанця” розповів на своїй сторінці у соцмережі, не забувши при цьому подякувати Ігорю Суркісу, президенту “Динамо”:

“Зроблено! Done! Hecho!!!

Олексій Хахльов (júnior) став гравцем клубу Deportivo Alavés, який виступає в одній з найсильніших футбольних ліг Європи - іспанській Прімері "La Liga Santander".

Хочу подякувати клубу "Динамо" Київ та особисто президенту Суркісу Ігорю за правильну роль в підготовці спортсмена та вихованні сина!

Гордість та радість за тебе Alexey Khakhlov! Успіхів тобі, мій сину!!!”








Сам футболіст назвав цю подію втіленням його маленької мрії в реальність:

"День, який відкрив очі до Більшого. День, який подарував незабутні емоції. День, якого я чекав усі свої 18 років. День, який втілив маленьку мрію в реальність! День, до якого я йшов: правильним, чи не правильним шляхом, судити не мені, але маю такий результат. Хочеться в першу чергу подякувати клубу «Динамо» Київ, який виховав мене, як футболіста і як особистість. Клубу, якому належить частинка мого серця. Клубу, який створював протягом шести років якнайкращі умови для прожиття і тренувань. Подяка всім працівникам академії. А найбільша подяка та побажання подальшого успіху моїм партнерам по команді.

Немає слів, щоб описати, як я вдячний своїм батькам, які у не простий для мене час знайшли правильні слова, правильну мотивацію і поставили на правильний життєвий шлях. Ви - взірець того, як треба поводити себе у цьому світі, Ви ті, хто буде вірити в мене, навіть якщо буде гніватися весь світ! Низький уклін, Мама і Тато!

Хочу подякувати Олегу Смалійчуку за високопрофесійну пророблену роботу.

І подяка Deportivo Alavés за довіру. Далі - більше! Aúpa Alavés!"


Як повідомив портал Sport.ua, договір між українцем та іспанським клубом укладено на три з половиною роки.

Довідка. «Депортіво Алавес» (ісп. Deportivo Alavés) — професіональний іспанський футбольний клуб з міста Віторія-Гастейс. Домашні матчі проводить на стадіоні «Мендісорроса», який вміщує 19 900 глядачів.

Клуб «Депортіво Алавес» був заснований в 1921 році і вперше досяг Ла Ліги вісім років по тому, провівши там три сезони. Після першого невеликого успіху команда на декілька десятиліть зникає з виду, поринувши у нижчі дивізіони Іспанії. «Депортіво Алавес» знову заявляє про себе лише на початку 90-х років, коли три рази поспіль команда займає друге місце в третьому дивізіоні, лише з третього разу проходячи до Сегунди через плей-офф, а в сезоні 1997-98 перемагає в Сегунді і виходить до Прімери.

Сезон 1998-99 став для «Алавеса» першим сезоном в Прімері після 42-річної перерви. В цьому сезоні «Депортіво» двічі перемогло «Барселону» і кваліфікувалося до Кубку УЄФА, закінчивши сезон шостими.

В наступному сезоні басконський клуб дійшов до фіналу Кубка УЄФА 2000-01, програвши «Ліверпулю» з рахунком 5:4 у додатковий час.

Хоча «Алавес» були понижені в класі після сезону 2002-03, вони повернулися в Прімеру через два роки. У сезоні 2005-06, клуб вилетів назад у другий дивізіон.

Перемігши вчетверте в Сегунді в сезоні 2015-2016 років “Алавес” підвищився у класі та на даний момент посідає у турнірній таблиці іспанського чемпіонату 12 місце (з двадцяти) після 21 туру.





На правах реклами