Ми у Facebook
10.02.2017, 16:30

Дача. Сад. Город. Використовуємо цибулиння в якості добрива

Для когось лушпиння цибулі - звичайне сміття, яке просто викидається на смітник, а от для дачників воно може стати чудовим помічником на городі.
Здавалось би, чим може бути корисне звичайне цибулиння, але саме в його відварі містяться кальцій, марганець, залізо, калій, хром, бор та багато інших корисних речовин. Цибулиння здатне позитивно впливати на ріст рослин, робить їх стійкими до шкідників та хвороб.

Як приклад, від пожовтіння листя огірків вам достатньо лише взяти 2 жмені лушпиння цибулі, залити його 10 літрами води та прокип'ятити протягом 5-ти хвилин. Готовий відвар залиште, щоб настоявся, процідіть і обробіть ним листя огірків за допомогою обприскувача. Проводити процедуру варто зранку.



Від павутинного кліща, що часто оселяється на овочах, можна приготувати настій з цибулиння. 200 г лушпиння залийте 10 л води та залиште на 5 днів. Потім настій процідіть і проведіть обприскування рослин тричі через кожні 5 днів.

Проти попелиць на овочах пів відра з цибулинням залийте гарячою водою та залиште настоюватися на добу. Потім відвар процідіть, розбавте водою в співвідношенні 1:2 (цибулевий відвар:вода). Такий засіб, за словами городників, буде ефективним для боротьби з колорадським жуком на баклажанах та картоплі.

Щоб захистити яблуні від плодожерки варто обприскувати їх вищеописаними цибулевими настоями. Проводити обприскування потрібно після цвітіння при температурі не нижче 15 градусів після заходу сонця (через кожні 7 днів).



Для звичайного підживлення городніх рослин готують настій з 10 г лушпиння цибулі та 5 л окропу.

Для кращого зберігання яблук та груш їх пересипають цибулинням та вкладають в поліетиленові мішки.

Отож, якщо хочете мати додаткове добриво для вашого городу, уже розпочинайте збирати цибулиння.

Читати також:

Коли краще сіяти помідори на розсаду

Як виростити зелену цибулю на підвіконні

Дача. Сад. Город. Вирощуємо чебрець на підвіконні





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ