Ми у Facebook
16.02.2017, 19:00

Дача. Сад. Город. Виготовляємо натуральні укорінювачі для рослин

Для виготовлення таких засобів вам знадобляться прості та доступні для кожного інгредієнти.
Ні для кого не секрет, що для пришвидшення утворення коренів у рослин зачасту використовують куповані укорінювачі. Такі стимулятори значно скорочують термін проростання коріння і збільшують шанси рослини на існування. Але не всі мають можливість постійно купувати укорінювачі, а тому виготовити їх пропонуємо власноруч.

Хорошим та доступним засобом для стимуляції росту коріння сьогодні є мед. Для того, аби виготовити "медовий укорінювач" 1 ч.л. меду додайте до 1,5 л води. Рослину у такий засіб занурюють на 1/3 і витримують 12 годин.



Не менш ефективним засобом вважається і звичайна картопля. Вам доведеться просто видалити з неї всі вічка і зробити надріз. У цей надріз помістіть рослину та поливайте. Саме з картоплі живці отримують багато поживних речовин та швидше проростають.



Якщо у вас вдома є алое, його сік також можна використати як укорінювач. У воду з живцем додайте 5-7 крапель свіжого соку алое, який не тільки прискорить проростання коренів, а й зміцнить стійкість до шкідників.

Вербова вода. Для виготовлення укорінювача у воду поставте кілька гілочок верби і зачекайте, поки вони пустять коріння. Потім вербу можете вийняти і спокійно ставити туди живці. Воду міняти не потрібно, можна лише доливати при необхідності.



Дріжджі, які зачасту є "під рукою" у багатьох, також можуть допомогти в цій справі. Підготуйте розчин з дріжджів та води: 100 мг на 1 л води. Помістіть сюди живці на добу, після чого обмийте і помістіть у ємність з водою.

Читати також:

Використовуємо цибулиння в якості добрива

Як боротися зі шкідниками кімнатних рослин

Дача. Сад. Город. Захист саду від зайців





На правах реклами