Що рівнянам треба знати про другий тиждень Великого посту
Щодо харчування у другий тиждень Великого посту, то він практично нічим не відрізняється від першого тижня і всіх інших. У понеділок, середу і п'ятницю - суха їжа, тобто харчування без масла (вода, хліб, варені овочі, фрукти, компот). Харчуємося холодною їжею 1 раз на день.
У вівторок і четвер - гаряча їжа без олії (овочі, крупи, гриби); один раз на день гаряча їжа, без масла.
У суботу та неділю дозволяється додати в свій раціон рослинну олію і трохи виноградного вина. Їмо 2 рази на день їжу з олією (крім Страсної седмиці).
Водночас, варто пам'ятати, що без духовної складової, усі обмеження у їжі - це не справжній піст, а лиш його імітація. Прес-секретар Рівненської єпархії УПЦ КП Василь Рудніцький пояснює: "Піст – справжня школа покаяння, в якій кожна людина з року в рік повинна вчитись поглиблювати свою віру, переглядати своє життя і, на скільки можливо, його змінювати. Хоча для багатьох з нас піст складається з певної кількості формальних правил: утримання від їжі, танців, розваг тощо. Але крім цього ми забуваємо що в пості присутнє щось інше, без чого всі ці правила втрачають головну частину свого значення. Це інше найліпше годилося б означити як особливу атмосферу, настрій, тобто стан духу, розуму і серця, який впродовж семи тижнів наповнює все наше життя. Мета посту полягає не в тому, щоб примусити нас до формальних зобов'язань, але в тому, аби пом'якшити наше серце, щоби воно стало чутливим до духовної реальності, відчуло досі приховану спрагу спілкування з Богом. Мета посту – звільнення людини від беззаконної тиранії плоті, від підкорення духу тілу і його потребам, що є трагічним наслідком первородного гріха, гріхопадіння людини[/i]."

православні рівняни, другий тиждень посту, дотримання посту, Великий піст
Готуємо шакшуку на сніданок: простий рецепт для всієї сімʼї

Якщо вам набридла класична яєшня на сніданок, пропонуємо урізноманітнити її арабським варіантом — приготуйте шакшуку.
переглядів: 39
Напруження та фінанси: детальний астропрогноз на неділю

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на сьогодні.
переглядів: 55
Що святкують 6 липня: традиції та прикмети

У цей день православні молитовно звертаються до святого Сисоя — покровителя хліборобів.
переглядів: 74
Як вивести плями від фруктів з одягу: дієві поради для господинь

Фруктові плями на улюбленому одязі — справжнє випробування для кожної господині. Вишня, чорниця, полуниця, виноград чи гранат залишають яскраві сліди, які глибоко вбираються у тканину.
переглядів: 191
Як приготувати літній десерт: швидкий рецепт, що освіжає

У літню спеку хочеться чогось легкого, прохолодного та смачного. Ідеальним варіантом для такого випадку є освіжаючий десерт, який не потребує багато часу на приготування і не перевантажує організм.
переглядів: 256