Ми у Facebook
05.04.2017, 17:30

Турнір Завацького з футболу вперше виграла волинська команда [+Відео]

Тринадцятий за ліком турнір Завацького став «нефартовим» для представників Рівненщини. Якщо дванадцять попередніх завершувалися перемогою саме рівненських команд, то в нинішньому році володар Кубка Волинської області "Стир" із Старого Чарторийська перервав сумну традицію для волинян.
У суботу, 1 квітня, у селі Піддубці Луцького району пройшли перші матчі - поєдинки 1/2 фіналу у рамках XIII турніру з футболу пам'яті професора, доктора біологічних наук Віктора Івановича Завацького.

Участь у Меморіалі Завацького традиційно беруть по дві кращі команди Волинської та Рівненської областей. Волинь цьогоріч була представлена чемпіоном 2015/2016 рр. командою "Луцьксантехмонтаж №536" (Луцьк) та володарем Кубка Волині 2015/2016 рр. клубом "Стир" (Старий Чорторийськ). Рівненщину представляють чемпіон 2016 р. ОДЕК (Оржів) та володар Кубка 2016 р. ФК "Малинськ".

У першій суботній грі оржівська команда переграла "ЛСТМ" з результатом 2:0 (м'ячі на рахунку Наумця та Коляди), а от у другому півфіналі ФК "Малинськ" поступився "Стиру" з результатом 1:2 (гол на рахунку Савицького).

1/2 фіналу: ОДЕК (Оржів) - ЛСТМ (Луцьк) - 2:0

Голи: Коляда, 31, Наумець, 40

1/2 фіналу: ФК Чорторийськ - ФК Малинськ - 2:1

Голи: Козминець, 25, Коваль, 85 - Оніщук А., 58



МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

На зимовому Меморіалі Шморгуна визначилися всі учасники 1/8 фіналу

Претендентів на перемогу в Меморіалі Шморгуна лишилося четверо

У фінальній грі турніру, яка відбулася у неділю, 2 квітня, оржівський ОДЕК першим відкрив рахунок у матчі за десять хвилин до фінального свистка. Проте футболісти клубу «Стир» змогли не тільки відігратися, але й здобути підсумкову перемогу у серії післяматчевих пенальті.

Матч за 3-4 місця: ФК Малинськ - ЛСТМ (Луцьк) - 1:0

Гол: Савицький, 87

Фінал: ФК Чорторийськ - ОДЕК (Оржів) - 1:1, по пен. 8:7

Голи: Брич, 85 - Таргоній, 80



Нагадаємо, перший турнір пам'яті професора Завацького було проведено у квітні 2004 року, всього за чотирнадцять років команди з Волині та Рівненщини тринадцять разів змагалися в рамках Меморіалі. Десять разів перемогу у ньому святкував оржівський ОДЕК, двічі тріумфувала рівненська "Славія" - переглянути статистику змагань на сайті ФК "АГАТ" (Гоща).





На правах реклами