Ми у Facebook
11.04.2017, 19:00

У Рівному дослідник розкаже про древню цивілізацію Майя

Член Європейської асоціації дослідників культури майя, співдиректор проекту з документації написів майя у штатах Кампече, Юкатан, Кінтана-Роо (Мексика), заступник редактора наукового журналу “Glyph Dwellers” (США) розповість про загадки цивілізації Майя.
13 квітня о 12:30 у Рівненському краєзнавчому музеї Юрій Полюхович – доктор філософії, співробітник наукового проекту «База даних ієрогліфічної писемності майя» Каліфорнійського університету у Девісі (США), розповість про загадки цивілізації стародавніх майя. Для цього дослідник здійснив десятки експедицій до Латинської Америки.

ВІДЕО: у столиці бігали, щоб допомогти дівчинці з Рівненщини

Історія стародавніх майя є невід’ємною складовою світової історії та охоплює процес становлення, піднесення й занепаду однієї із найрозвиненіших цивілізацій доколумбової Америки. Сучасних дослідників майя цікавлять передусім як приклад стародавньої цивілізації, що розробила власну систему писемності і використовувала її для фіксації своєї історії. Археологи досі знаходять величезні міста у джунглях Мезоамерики, де проводять наукові дослідження та розкривають таємниці, які не давали спокою багатьом поколінням вчених з цілого світу. Завдяки успіхам у дешифруванні писемності майя стали відомі імена історичних діячів, назви міст і держав та описи величних події сивої давнини. Поєднання даних археології з епіграфічними та лінгвістичним дослідженнями допомагає значною мірою прослідкувати історичну ґенезу цивілізації яка їх створила. Юрій Полюхович переконаний, що головні відкриття ще попереду, адже "золота ера" дослідження стародавніх майя тільки починається. Дізнайтесь про це завітавши на зустріч з унікальним дослідником.





На правах реклами