Ми у Facebook
17.04.2017, 16:30

Чи можна працювати у Світлий Пасхальний тиждень?

Церква не забороняє працювати у святкові, зокрема пасхальні дні. Категоричний вислів “не можна працювати” – це так кажуть у народі.


У велике православне свято священнослужителі радять відкласти на інший час брудну роботу, крім послуху, або термінових справ на грядці, необхідної "для допомоги хворим і слабим". А цей день - присвятити Богу, піти в церкву чи помолитися вдома, почитати Біблію, подумати про духовні, а не матеріальні цінності.



Щиро віруючим православним з цього питання можна звертатися до свого священика, щоб він благословив працювати на землі, в саду, на городі чи виконувати іншу господарську роботу у Світлу седмицю. У кожного священика може бути різна практика, більш або менш суворе ставлення до своєї пастви.

Різні народні сільськогосподарські звичаї, марновірства та забобони НЕ відносяться до Православної Церкви.



Вже після середи Світлого тижня можна прийти на кладовище для того, щоб упорядкувати могилки. І не треба боятися осуду та різних забобонів. Навіть у Провідну неділю (Радоницю) дехто приходить раніше, щоб прибрати на могилці, поки не почалися молебні. Хтось приїжджає здалеку і навіть з-за кордону, а хтось впродовж Поминального тижня відвідує могили родичів та поминальні служби у різних місцевостях.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ