Ми у Facebook
24.05.2017, 21:15

Купуємо якісну розсаду помідорів(+поради)

Вибір розсади - це надважлива справа для городника, від цього залежить майбутній урожай. На ринку, кожен продавець нахвалює свій товар, переконує, що в нього найякісніші сорти. Як обрати саджанці томатів, що будуть щедро плодоносити і не хворіти розкажемо далі.

Поради покупцю:

1.
Розсада, яка готова для висадки в ґрунт повинна мати вік 50-60 днів (для ранніх сортів), і 70-80 для більш пізніх.

2. При виборі розсади першорядну увагу звертають на товщину стебла, воно має бути не товще олівця, трохи тонше вибирати можна, а ось товсте стебло нам не потрібне. Це означає, що розсаду «перегодували» азотними добривами, надалі це погано позначиться на плодоношенні, кущики будуть добре рости, мати густу зелень, а ось зав’язі буде дуже мало.

Дача.Сад.Город.10 помилок при вирощуванні помідорів

3.
Наступне, на що потрібно звернути увагу – це листя. Воно має бути насичено-зеленого кольору, добре розвинене і рівне. Присутність на листках різних плям (білий наліт, побурілі ділянки, скручування тощо), говорить про те, що розсада хвора. Доброю ознакою є наявність нижніх сім’ядольних листочків, які мають зелений колір. В залежності від сорту, хороша розсада томатів повинна мати 7-8 справжніх листочків і явно видиме цвітоносне стебло (у ранніх сортів), і від 12 до 13 листків у більш пізніх сортів.



4. Звернути увагу потрібно і на коріння, воно має бути вільним від великих грудок землі, що дає нам можливість побачити наявність або відсутність ушкоджень кореневої системи. Краще всього купувати розсаду в горщиках або склянках. Не потрібно купувати розсаду, яка щільно посаджена в ящиках, при витягуванні її, пошкоджуються корені, а це погано позначиться на рості і розвитку рослин.

Підгодівля розсади помідорів(+поради)

5. Обов’язково необхідно дізнатися у продавців назву сорту томатів. Купувати слід розсаду надійних, перевірених часом сортів.

Читайте також:Готуємо розсаду перцю до висадки у відкритий грунт





На правах реклами