Ми у Facebook
12.06.2017, 19:02

Рівняни дізналися секрети кіномистецтва

Усі нюанси кінотворчості їм розповіли викладачі, які мають власні досягнення у різних царинах кіно.
Нещодавно у місті завершився проект “Кіношкола у Рівному”.

- Ми підбиваємо підсумки першого сезону проекту “Кіношкола у Рівному”, який розпочав свою роботу 29 квітня й завершився 4 червня. За цей час до нас приїхало 16 викладачів, переважна більшість це були кияни. Ці викладачі мають власні досягнення в кіно: вони писали кіносценарії або знімали фільми, або працювали в якихось інших іпостасях у кіноіндустрії. Вони розповіли учасникам про ази кінодраматургії, режисури, операторської та акторської майстерності та багато інших секретів. Перспективи у кіно для Рівного відкриваються великі, адже слухачі, спілкуючись між собою, побачили, на що кожен здатен, до чого має талант й ми далі об’єднуватимемося для того, щоб у Рівному існував свій кінопростір, своє кіносередовище. Проект “Кіношкола у Рівному” став можливий завдяки підтримці Управління культури та туризму Рівненського міськвиконкому. Також Платформа взаємодій «Простір» надала нам місце для проведення школи, до реалізації проекту долучилася громадська організація «Фундація Регіональних Ініціатив».

Для рівнян організують кастинг на роль в кіно


Я впевнений, що проект “Кіношкола у Ріному” не закінчиться, буде другий та третій сезони навчання у школі. У майбутньому ми будемо звертатися до рівненських телеканалів з метою налагодження співпраці щодо виробництва кіноконтенту за участь учасників “Кіношколи у Рівному”,
- розповідає організатор «Кіношколи у Рівному», директор Рівненського міжнародного кінофестивалю «Місто мрії» та член Української Кіноакадемії Віктор БУЛИГА.


Для тих, хто відвідував “Кіношколу у Рівному”, навчання мало велике значення:

Рівняни можуть опанувати мистецтво творити кіно


- “Кіношкола у Рівному” цінна особисто для мене у тому, що кожен із нас — це творча людина, але коли ми самі по собі ми не можемо знімати велике кіно. Я намагався знімати кіно самотужки, але максимум, що виходило — це невеликі кліпи. А людей потрібно надихати на щось нове кожного разу. У “Кіношколі у Рівному” я зустрів багато людей, багато однодумців, які хочуть і здатні знімати справжнє кіно. Кожен з нас може працювати у різних сферах кіно, але тільки об’єднавшись ми можемо творити великі речі. Навчання у кіношколі для мене цінне не тільки тими знаннями, які ми отримали від викладачів, багато важить і творча атмосфера, і особистості викладачів. Надихає безпосереднє спілкування з лекторами, які мають великий досвід у кіно. Хочу продовжити займатися кіномистецтвом, себе бачу у кількох іпостасях,
- ділиться враженнями випускник “Кіношколи у Рівному” Андрій ДЕЩИНСЬКИЙ.

Загалом у першому сезоні “Кіношколи у Рівному” мали змогу відвідати майстер-класи понад 80 слухачів. І не лише з міста Рівного.

Після завершення навчання, учасники кіношколи отримали сертифікати.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами