Ми у Facebook
03.08.2017, 15:00

В оновленому аматорському Чемпіонаті України зіграє два ФК з Рівненщини - КАЛЕНДАР

Вже найближчого вік-енду розпочнеться новий сезон у всеукраїнських аматорських змаганнях з футболу. Вони відбудуться вперше за схемою “осінь-весна”, а Рівненську область на них представлятимуть дві з найсильніших команд регіону – оржівський ОДЕК та ФК «Малинськ».
Нагадаємо, на початку нинішнього року відбувся перехідний турнір. За його результатами у “Групі 1” оржівський ОДЕК посів підсумкове четверте місце, а ФК «Малинськ» – дев’яте з одинадцяти клубів.

В новому сезоні кількість груп збільшено з двох до трьох, представники Рівненщини виступатимуть також у “Групі 1”, яка складається з дев’яти учасників – крім ОДЕКа та ФК “Малинськ” це ФК “Хмельницький”, “Нива” (Теребовля, Тернопільська обл.), ФК «Калуш» (Івано-Франківська обл.), «Рочин» (Соснівка Львівської обл.), «Покуття» (Коломия Івано-Франківської обл.), ФК «Минай» (Закарпатська обл.) та «Кристал» (Чортків Тернопільської обл.).

Свій перший поєдинок ОДЕК проведе вже у неділю, 6 серпня, на Тернопільщині проти “Ниви” з Теребовлі, ФК “Малинськ” стартує з другого туру матчем проти “Покуття” з Коломиї –

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВЕСЬ КАЛЕНДАР



МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

ОДЕК удруге обіграв ФК «Малинськ» у рівненському дербі Чемпіонату України

ОДЕК завершив аматорський Чемпіонат України на четвертому місці

Ситуацію з майбутнім Чемпіонатом – кількістю його учасників та схемою розіграшу – дещо прояснила інформація, яка з’явилася на сайті Асоціації аматорського футболу України (ААФУ):

“Став відомий склад груп та календар аматорського чемпіонату України сезону 2017/18 років. 27 команд будуть розбиті за територіальним принципом на три підгрупи та зіграють регулярний чемпіонат в два кола. Вже визначено календар матчів в першій та другій групах, йде робота по остаточному узгодженню по третій”.

Відзначимо, у Федерації футболу України (ФФУ) не залишають спроб реформувати аматорську лігу. Так, щодо майбутнього другої ліги ПФЛ та чемпіонату ААФУ пропонуються організація всеукраїнських змагань з футболу, які об’єднають як футболістів-аматорів так і футболістів-професіоналів. Мова йде про так звану змішану лігу - НАЦІОНАЛЬНУ ФУТБОЛЬНУ ЛІГУ УКРАЇНИ (НФЛУ).

Пропонується, що на початку учасники змагань другої ліги та чемпіонату під егідою ААФУ за підсумками спортивного сезону 2017/18 приєднуються до НФЛУ, яка матиме чотири (із 12 – 16 командами в кожній) або три регіональні групи (із 16-18 командами в кожній), переможці яких, тільки за умови проходження процедури атестації та отримання відповідної ліцензії, підвищуються в класі, якщо їх спортивні показники матимуть відповідні позитивні значення. У подальшому, переможці і призери регіональних чемпіонатів повинні приєднуватись до НФЛУ, що призведе до налагодження обміну між лігами і на рівні регіонального аматорського футболу.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини