Ми у Facebook
16.09.2017, 14:01

"Українські лісопильні" — на низькому старті

Один із найбільших інвестиційних проектів останніх років у деревообробці практично готовий до запуску
Протягом останніх двох років на Рівненщині впроваджується один з потужних інвестиційних проектів – будівництво деревообробного заводу "Українські лісопильні". Сьогодні на промисловому майданчику у Костополі завершуються пусконалагоджувальні роботи, а у компанії заявляють, що готові запустити завод вже до кінця 2017 року. З його допомогою, силами 150 працівників будуть переробляти 600 тисяч кубометрів лісу на рік - це 50 тисяч "кубів" на місяць!


На думку шведського інвестора ТОВ "Українські лісопильні" Йохана Дунбека, запуск підприємства наблизить настання часу, коли Україну знатимуть у світі не лише як постачальника сировини, а й як виробника якісної продукції з дерева: меблів, підлоги, столярних виробів тощо. Він припускає, що Рівненщина у майбутньому може стати своєрідним меблево-столярним центром з залученням іноземних інвесторів, які здебільшого залежні від поставок сировини зі скандинавських країн — везуть деревину для своїх меблевих фабрик поромами зі Швеції, Фінляндії. Тому їх може зацікавити переміщення свого виробництва якнайближче до сировинної бази, - каже Йохан Дунбек.



Дивує іноземця не надто дбайливе поводження українців із власними лісовими багатствами. Відповідно до останніх змін у законодавстві, держава фактично субсидує ("зелений тариф") спалення будь-якого лісу замість його переробки. Досвід Швеції говорить про те, що ліс як ресурс можна використовувати більш ефективно, аніж бездумне спалювання якісної деревини, декларуючи перехід на альтернативне паливо.

Тому Україні сьогодні варто максимально використовувати досвід європейських країн, де саме державні лісові агентства здійснюють ефективне управління лісами, забезпечують мільярдні прибутки для держави та підтримують відповідальне лісокористування, сприяючи розвитку деревообробних та меблевих кластерів.



За матеріалами "Української правди"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ