Ми у Facebook
13.11.2017, 12:46

На Рівненщині водій, який на смерть збив бабусю з 6-річною онукою, за ґрати не сяде

Водія амністували, оскільки він є потерпілим від Чорнобильської катастрофи, та зобов'язали виплатити родчам загиблих майже мільйон гривен.
Аварія сталася 17 грудня 2015 року на автодорозі «Київ-Ковель-Ягодин» на під’їзді до Сарн. 31-річний водій з смт. Клесів на автомобілі «Honda Accord » збив на смерть 64-річну жінку та її 6-річну онуку.

На Рівненщині позашляховик збив чоловіка

На суді встановили, що водій їхав зі сторони Києва в напрямку Сарн зі швидкістю приблизно 80 км/год (допустима швидкість руху для водія із стажем до 2 років повинна становити 70 км/год., - авт.). Він проявив неуважність до дорожньої обстановки, неправильно її оцінив та збив жінку з дитиною, які переходили дорогу.

Після наїзду, 6-річну дівчинку відкинуло на дорогу під колеса вантажівки, яка їхала позаду "Хонди". Бабуся з онучкою загинули.

Відомо, що дівчинка навчалася в Чудельській школі-інтернат №1. Того дня бабуся приїхала до онуки, щоб подивитися концерт, на котрому мала виступати дитина.

Суд визнав водія винним за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого, - авт.), призначив йому покарання у виді 7 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки і звільнив від відбування показарання на підставі п. в) ст.1 ЗУ "Про амністію у 2016 році".

Згідно рішення суду водій зобов'язаний сплатити батькові загиблої дівчинки 500 000 грн. моральної шкоди. А тітці - 400 000 грн. моральної 11 953,55 грн. матеріальної шкоди.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Рівненської області через Сарненський районний суд протягом тридцяти днів з дня проголошення вироку, а обвинуваченим в той же строк з дня вручення йому копії вироку.





На правах реклами