Ми у Facebook
24.11.2017, 14:00

На Рівненщині почали прощатися з паперовими картками в лікарнях

В лікарнях Рівненщини почали впроваджувати систему eHealth.
— Система eHealth є інструментом для реалізації реформ. Вона спрямована на підвищення якості медичних послуг та стане основою для нової системи виплат «гроші ходять за пацієнтом»: держава платитиме певну суму за кожну людину, що уклала з лікарем спеціальну угоду — декларацію. А пацієнти обиратимуть самі, послугами якого лікаря первинної медичної допомоги користуватися, — розповіла керівник напрямку роз’яснення та підтримки eHealth Світлана Котляревська.

Медична реформа. Гід пацієнта

За словами експерта, eHealth — це єдина державна база даних, центральний компонент, в якому зберігатимуться реєстри закладів, лікарів, пацієнтів і відповідно декларацій. До нього приєднуються інші медичні інформаційні системи, наприклад система «електронної черги». Нині eHealth працює в тестовому режимі.

— Якщо раніше державні медичні заклади мали право працювати лише з паперовими носіями інформації, то з вересня 2018 року вони усі повинні будуть мати eHealth. Ми будемо прощатися з паперовою інформацією, — додала Світлана Котляревська.

Готуватися до впровадження eHealth рівненські заклади вже почали. Сьогодні на Рівненщині до системи приєдналися 27 медичних установ, зареєструвалося 116 лікарів та 143 пацієнта.

“Поліклініка без черг”: як працює перший в Україні медзаклад з електронною реєстрацією пацієнтів

Рівненський район один з перших, який підключився до цієї системи. 15 амбулаторій забезпечені комп’ютерами і фактично усі лікарі заходили в систему і зареєструвалися, знають як працювати. Наступним кроком буде заповнення декларацій з пацієнтом.

Крім того, під час візиту на Рівненщину команда проектного офісу провела для головних лікарів області семінар. Медики спілкувалися з розробниками про те, якою вони б хотіли бачити систему в майбутньому. Адже тестова експлуатація eHealth — спеціальний етап для виявлення та усунення максимуму недоліків.

За повідомленням прес-служби РОДА.





На правах реклами