Ми у Facebook
19.12.2017, 12:00

Рівненський плавець Михайло Романчук став чемпіоном Європи

Вихованець рівненської ДЮСШ №2 Михайло Романчук завоював золоту НАГОРОДУ у фіналі чемпіонату Європи на короткій воді на дистанції 1500 метрів вільним стилем. Рівнянин показав час 14.14,59, який став новим рекордом України.
Підопічний тренерів Лебедь І. П. та Нагорного П. Б. 21-річний Михайло Романчук завоював золоту медаль на дистанції 1500 метрів вільним стилем на чемпіонаті Європи з плавання на короткій воді, який проходить у Копенгагені.

Романчук майже на вісім секунд зумів випередити головного фаворита - переможця Олімпіади-2016 в Ріо італійця Грегоріо Пальтриньєрі.

У результаті час Романчука (14:14.59) став новим рекордом України у 25-метровому басейні.

Ще одну медаль Україні принесла Дарина Зевіна, яка в запливі на 200 метрів на спині програла тільки світової рекордсменці та триразовій олімпійській чемпіонці Катинці Хошсу.

У боротьбі за "срібло" Дарина залишила позаду 22-річну італійку Маргериту Панциєру.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівнянин Романчук на Кубку України з плавання завоював путівку на чемпіонат світу

Рівнянин Романчук на міжнародному турнірі в Бельгії завоював чотири медалі

Нагадаємо, троє рівнян мають шанс стати «Героями спортивного року-2017». Це щорічна нагорода, яку вручають Національний олімпійський комітет і Міністерство молоді та спорту України.

Цьогоріч на почесне звання претендують рівняни Михайло Романчук, Петро Нагорний та Іван Сівак.

Михайло Романчук, який у 2017-му вже виграв срібну медаль чемпіонату світу з плавання, змагатиметься у номінації «Найкращий спортсмен року».

Петро Нагорний (особистий наставник Романчука), може стати «Найкращим тренером року».

Іван Сівак, який є чемпіоном і бронзовим призером чемпіонату світу зі спортивних танців на візках серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату, а також кращим спортсменом жовтня за версією Міжнародного паралімпійського комітету, номінований на звання «Сильні духом».

Голосування триватиме до 20 грудня, а церемонія нагородження «Героїв спортивного року» відбудеться на початку 2018-го.





На правах реклами