Ми у Facebook
29.12.2017, 16:00

ІНФОГРАФІКА: Як обрати сімейного лікаря?

Вже з 1 квітня 2018 року кожному українцю потрібно буде обрати свого лікаря (сімейного лікаря, терапевта, педіатра) та підписати з ним Декларацію на медичне обслуговування.
До цього часу підписання Декларацій про вибір лікаря відбувається у пілотному режимі.

Міфи і правда про медичну реформу

Обрати сімейного лікаря можна незалежно від місця реєстрації чи проживання. Його послуги (консультації, направлення, довідки, профілактичні огляди, основні аналізи) для громадян будуть безкоштовними.



Сімейний лікар може працювати як у медичному закладі, так і мати власну практику. Уряд спростив відкриття медпрактики. Тепер для отримання ліцензії на власну медичну практику у сімейній медицині або педіатрії на процедуру в МОЗ потрібно буде витратити 7 днів, замість 30-ти, як було раніше.

На Рівненщині почали прощатися з паперовими картками в лікарнях

Перехід первинної ланки медичної допомоги на нову систему фінансування (отримання коштів за надання послуг конкретним пацієнтам) відбудеться з липня наступного року.



Заклади первинної ланки меддопомоги будуть отримувати кошти від Національної служби здоров’я України - національного страховика, який укладатиме договори із закладами охорони здоров’я та закуповуватиме у них послуги з медичного обслуговування населення.



До липня 2018 року всі медичні заклади країни будуть отримувати кошти як і раніше — за субвенцією через місцеві бюджети. Заклади вторинної і третинної допомоги будуть фінансуватися за субвенцією до кінця 2018 року.

За матеріалами Рівненської ОДА






На правах реклами