Ми у Facebook
05.01.2018, 11:40

Під час пожежі у рівненській багатоповерхівці вогнеборці врятували 8 дітей (+ФОТО +ВІДЕО)

Через високу температуру та сильне задимлення евакуювали 77 людей, декого довелося витягувати на пожежних автодрабинах, дві жінки госпіталізовані.
У четвер, 4 січня о 20:55 до Служби порятунку Рівненщини за номером "101" надійшло повідомлення про пожежу в п’ятиповерховому житлову будинку в місті Рівне по вулиці Петра Могили 25.



Пожежа виникла на третьому поверсі в кімнаті №54 на площі близько 20 кв. м2. На місце виклику негайно було направлено три пожежні автоцистерни та оперативно-координаційний центр обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій. Після оцінки ситуації керівник гасіння пожежі прийняв рішення про залучення додаткових сил та засобів.



Через надто високу температуру та сильне задимлення на третьому, четвертому та п’ятому поверхах виникла реальна загроза життю та здоров’ю людей. Одна група рятувальників розпочала евакуацію та порятунок мешканців будинків по сходових маршах та по пожежних автодрабинах, інша група вогнеборців в апаратах захисту органів зору та дихання подали на гасіння п’ять водяних стволів.



Оперативні дії з координації гасіння очолив начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук. До місця події прибули представники міськвиконкому та Рівненської ОДА.

Увесь час ліквідації пожежі, перекривали вулицю та забезпечували дорожній рух працівники патрульної поліції. Співробітники міського відділу поліції Головного управління національної поліції забезпечували охорону місця пожежі.

Пожежу було локалізовано о 21:08, а повністю ліквідовано о 22:00.





Пожежно-рятувальними відділеннями було врятовано 10 людей (з них 8 дітей) та евакуйовано 77 осіб. Загиблих внаслідок пожежі немає.

Врятованих двох мешканок будинку було госпіталізовано з діагнозом отруєння продуктами горіння в стані середньої важкості у відділення детоксикації Рівненської обласної лікарні та з діагнозом гіпертонічний криз в задовільному стані у Рівненську центральну міську лікарню.

Також рятувальники Головного управління ДСНС області організували для мешканців будинку, що перебували на холоді та не могли увійти у власні помешкання через відключення електромережі, пересувний та стаціонарний пункти обігріву з продуктами харчування, де люди мали можливість зігратися та випити гарячого чаю.



Психологи ДСНС надавали усю необхідну допомогу мешканцям будинку. Координувалась робота комісії з організації тимчасового проживання мешканців.






До гасіння пожежі було залучено 9 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 40 чоловік особового складу рятувальників. Причина пожежі та розмір збитків встановлюється, повідомив Дмитро Мельник, Головне управління ДСНС України у Рівненській області.

Фото та відео надані ГУ ДСНС України у Рівненській області





На правах реклами