Ми у Facebook
20.01.2018, 09:20

В обласному краєзнавчому музеї гоують виставку про історію футболу на Рівненщині

Відбулася друга зустріч робочої групи, що займається збором експонатів. Ідея проведення такого заходу належить Народному клубу «Верес» та Рівненському обласному краєзнавчому музею. А втілювати її у життя - взялися музейники, працівники архіву, колекціонери і дослідники історії рівненського футболу.
Євген Донцов, генеральний директор ГС НК «Верес»:
- У нас давно була ідея проведення заходу такого масштабу. Експонати, які будуть передані на виставку, за згодою власників, стануть основою нашого майбутнього музею Народного клубу «Верес». Ми хочемо побачити раритетні програмки, кубки, медалі, відзнаки, футболки та усе, що пов’язано з Рівненським футболом. Закликаємо усіх, хто має будь-який матеріал – приносити, щоб його побачили Рівняни та гості нашого міста. Футбол Рівненщини має величезну історію і з нагоди його 100-річчя маємо прекрасну можливість це відзначити та створити фундамент на майбутнє.

Олександр Булига, директор Рівненського обласного краєвзнавчого музею:
- В травні 2018 року ми хочемо у Рівненському обласному краєвзнавчому музеї зробити виставку. Матеріали, які зберуться, будуть представлені та у майбутньому повинні стати основою музею історії. Травень – це той період, коли футбол у розпалі і ми хотіли б, щоб цю виставку відвідало якомога більша кількість людей. Четверта неділя травня у нас музейні гостини і збирається дуже багато людей.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Хахльов про «Верес»: «Ми перетворили кризу в українському футболі на можливість»

Рівненському «Вересу» дозволили зіграти в українській Прем’єр-лізі – ЗМІ

Віктор Свиридюк, дослідник історії футболу Рівненщини:
- Колекціоную програмки Рівненських команд, старі фотографії, вирізки з газет, цікаві історії і статистику Рівненського футболу. В мене сама стара програмка є за 1959 рік, «Чорноморець» Одеса – «Колгоспник» Рівне. Тільки по Рівненського футболу більше тисячі програмок. Загальна кількість приблизно 5000 тисяч.

Фото декількох матеріалів з колекції Віктора Свиридюка ви можете побачити за посиланням.

Як відзначили в Інформаційній службі НК "Верес" (Рівне), якщо Ви бажаєте долучитися та бути співтворцем виставки, дзвоніть за телефоном: 067-360-48-87 або 068-001-001-3.





На правах реклами