Ми у Facebook
23.01.2018, 18:41

Теплицю-термос для бананів та апельсинів збудував мешканець Острожчини

Мешканець села Прогрес, що на Острожчині, Анатолій Третяк понад десять років вирощує вдома тропічні фрукти. Апельсини, банани, ананаси, лимони та мандарини щедро плодоносять у незвичному для них кліматі.
Для вирощування тропічних фруктів пан Анатолій збудував спеціальну теплицю-термос. У ній підтримується необхідний для теплолюбних рослин температурний режим.



Теплиця знаходиться в землі на глибині до трьох метрів, з усіх боків утеплена пінопластом. Якщо, приміром, на вулиці до 5 градусів морозу, то в теплиці навіть без обігріву тримається температура +5°С.

Сонячне проміння потрапляє до рослин через прозорий дах конструкції.



Ширина такої теплиці, за словами пана Анатолія, має бути не більше 5 метрів, а довжина – будь-яка. Розташовувати конструкцію потрібно із заходу на схід, щоб упродовж усього дня у ній було сонце.

- Лимонам зимою потрібно до чотирьох градусів тепла, а апельсинам і мандаринам може бути і вдвічі менше. Ці фрукти навіть три місяці без світла можуть обійтися, – каже пан Анатолій.

До речі, один лимон дозріває за 7–10 місяців, апельсини дозрівають за рік. Ананасу потрібно два роки, щоб вирости. Найменш вибагливими є банани.

За матеріалами ostrog.rayon.in.ua





На правах реклами