Ми у Facebook
18.02.2018, 13:23

В університеті на Рівненщині презентували кодекс академічної доброчесності

У Національному університеті «Острозька академія» відбулась міжнародна науково-практична конференція «Теоретико-методологічні та прикладні засади забезпечення академічної доброчесності в закладах вищої освіти».
На конференції обговорили український та європейський досвід, поділилися напрацюваннями щодо нової норми закону. На конференції, зокрема, виступили: ректор університету Ігор Пасічник, обласний очільник освіти Григорій Таргонський, професор із Швецарії Elijah Morgan, доктор філософії інституту вищої освіти НАПН Сергій Курбатов, координатор програми SAIUP Тарас Тимочко та інші.

Дисертацію з релігієзнавства можна захистити і на Рівненщині


Обговорювали питання плагіату, хабарництва, фальсифікації, списування, правові аспекти, захист авторського права, духовно-моральні засади тощо. А ще презентували кодекс академічної доброчесності НУ «Острозька академія».



«Ми написали звернення до інших ректорів, аби і вони підтримали таку важливу ініціативу норм академічної доброчесності. Перший крок до порядності маємо зробити разом. Будемо мати надію, що інші навчальні заклади області також долучаться до розробок свого кодексу», – зауважив ректор Острозької академії Ігор Пасічник.


Острозька академія розширила географію своєї наукової співпраці



До відома, в Україні лише 7 ВУЗів затвердили кодекси нових етичних норм. На Рівненщині першими розробили такі правила тільки в Острозі.

«Питання, яке сьогодні підняли – надзвичайно актуальне. В цьому університеті, ні для кого не секрет, взірцево дотримуються правил моралі та порядності. Тут вчать не давати і не брати хабарі, не списувати, а наполегливо працювати та здобувати знання», – підсумував начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський.



Нагадаємо, що за порушення академічної доброчесності особи будуть притягнуті до відповідальності, навіть кримінальної.

За повідомленням прес-служби управління освіти і науки Рівненської ОДА.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами