Ми у Facebook
20.02.2018, 17:21

Хто у Рівному претендує на медалі Чемпіонату з волейболу

У неділю, 18-го лютого в Рівному відбувся четвертий тур чемпіонату Рівненської області з волейболу серед чоловічих команд. Тур мав остаточно визначити четвірку, яка поведе боротьбу за нагороди.
Як відзначили у Рівненській обласній федерації волейболу, на жаль команда РДГУ не змогла з’явитися на звітний тур і їй було зараховано технічні поразки. Цей епізод остаточно вбив інтригу на фініші відбірного етапу автоматично визначивши два кращих колективи в групі А та позбавивши команду РАЕС в групі Б навіть примарних шансів надолужити прогаяне в попередніх турах.

Атомники проте не знітилися і, виступаючи вже більше за престиж, обіграли другу команду групи А - «Спартак»(Симонів) 3:1. А от з лідером групи А і одним з фаворитів чемпіонату - командою КАМАЗ-АГРО (Млинів) не задалося. Силовими подачами млинівчани вибили вараських волейболістів з прийому і впевнено перемогли 3:0.

В інших матчах відбувалася генеральна репетиція фінального турніру. Рівненський «Патріот» спочатку поступився КАМАЗу 1:3, а потім з таким же рахунком переміг «Спартак».

Зазначимо, що це був явно не день симонівських волейболістів. В грі ще з одним фаворитом змагань – «Нивою» їх також спіткала невдача. І знову рахунок був 1:3 не на їх користь.

Окрасою туру стала зустріч лідерів груп - КАМАЗ-АГРО та «Нива» (Велике Вербче). Гра проходила за серйозної шумової підтримки вболівальників «Ниви». З одного боку це додавало позитивного емоційного забарвлення, а з другого боку занадто емоційні фанати «Ниви» заважали гравцям демонструвати свою майстерність. Тож першому судді матчу Віктору Козловському довелося декілька разів призупиняти зустріч і проводити профілактичні бесіди з найбільш експресивним вболівальниками. Втручання судді та капітана волейболістів Великого Вербче дозволило відновити нормальний перебіг гри, проте хочеться зазначити, що підтримувати свою команду і заважати іншій це дещо різні речі.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненська пара стала срібними призером чемпіонату України з пляжного волейболу

У Запоріжжі рівненські пляжники стартували у Чемпіонаті України

Але повернемося до перебігу матчу. В першій партії «Нива» міцно захопила ініціативу і повністю переграла візаві. Про перевагу вербчан свідчить рахунок 25:14. Але й волейболісти Млинова – досвідчені й майстровиті гравці. Вони спочатку вирівняли гру та вирвали перемогу 25:23 в другому сеті, а потім нанесли ще один дошкульний удар взявши і третю партію 25:14. Здавалося КАМАЗу залишається лише дотиснути суперника, однак і волейболісти «Ниви» довели що з нервами і характером в них все гаразд. І знову на майданчику сюжет змінюється докорінно: вже «Нива» домінує і знову перемагає 25:15. Тож цілком логічно, що гойдалки закінчилися тай-брейком. В таких матчах не останню роль відіграє спортивна вдача. Цього разу вона була на боці млинівської команди. 15:12 в партії і 3:2 в матчі цього разу перемагає КАМАЗ-АГРО!

Як воно буде надалі – покажуть фінальні ігри які заплановані на початок березня, коли у вирішальних матчах КАМАЗ-АГРО, «Нива», «Патріот», і «Спартак» в одноколовому турнірі визначать призерів та чемпіона Рівненщини.





На правах реклами