Ми у Facebook
06.03.2018, 18:13

Суд про поновлення Юрія Приварського перенесли

Триває скандал довкола звільнення Юрія Приварського з посади першого заступника голови Рівненської ОДА.
Сьогодні, 6 березня, на засіданні у Рівненському окружному адміністративному суді заслухали адвоката звільненого та представників облдержадміністрації, повідомляє кореспондент «ОГО».



Адвокат Юрія Приварського наголосив, що звільнення його клієнта неправомірне, оскільки він мав право підписувати заяву про відпустку начальника управління водного господарства Олександра Васильєва. Відтак, за словами адвоката, Юрій Приварський не порушив присягу та діяв законно. Захист також переконував, що під час перебування на посаді першого заступника на Юрія Приварського не надходило жодних скарг.

Натомість представники Рівненської ОДА наголосили, що Юрій Приварський вчинив погодження відпустки Васильєву після погодження його звільнення. І це, за словами юристів адміністрації, не передбачено законами, що свідчить про порушення присяги державного службовця.

Наступного засідання, яке має відбутися 29 березня, мають допитати свідків.



Як відомо, скандал навколо звільнення Юрія Приварського триває з літа 2017 року. У розпорядженні, яке оприлюднили на сайті Рівненської ОДА, вказана причина — «надання відпустки начальнику Рівненського обласного управління водних ресурсів Сергію Васильєву, якого погодили до звільнення». Згідно з рішенням, Олексій Муляренко вказівок щодо відпустки не надавав, і до повноважень керівництва ОДА взагалі не входять такі погодження.

Тому дії Приварського назвали такими, що «дискредитує Рівненську обласну державну адміністрацію перед центральною владою... та принижує її в очах громадськості».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Юрій Приварський: з лікарняного у вільне плавання

Заступник голови Рівненської ОДА вийшов на роботу і чекає на звільненя

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами