Ми у Facebook
21.04.2018, 18:10

Фільм українського режисера презентуватимуть на легендарному фестивалі в Каннах (+ФОТО)

Сергій Лозниця з художнім фільмом "Донбас" увійшов до програми "Особливий погляд" 71-го Каннського кінофестивалю.
Про це повідомили на сайті Каннського фестивалю. У повідомленні на сайті йдеться, що фільм Лозниці відкриватиме цю програму на фестивалі.

На сайті кінокомпанії "Артхаус Трафік" зазначається, що сценарій фільму заснований на документальних матеріалах. Сергій Лозниця розповідає про події, що відбувалися на сході України. Зйомки відбувалися у Кривому Розі.

Сергій Лозниця.
Сергій Лозниця.


"У центрі уваги - люди, вимушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв'язки, коли речі перестають називатися своїми іменами. "Донбас" - антивоєнна стрічка, герої якої - жертви обставин", - зазначають на сайті компанії.

За словами пана Лозниці, він хотів звернути увагу "творців та політиків" на проблему Донбасу.

"Наскільки я можу судити, це головна проблема нашого часу. Мова йде не про один регіон, країну або політичну систему; а про людство і цивілізації в цілому", - розповів режисер.

Фільм "Донбас" спільний проект Німеччини, України, Франції та Нідерландів.

Режисер повідомив, що фільм складається з декількох епізодів, заснованих на реальних подіях і об'єднаних кількома загальними героями.

В український прокат вихід фільму "Донбас" запланований на 2018 рік.

Цього року Каннський міжнародний кінофестиваль відбуватиметься з 8 до 19 травня.

"Особливий погляд" - друга за значимістю після основного конкурсу програма (секція) Каннського кінофестивалю. Метою програми є представлення "нетипових" для основного фестивального конкурсу фільмів, та їх маловідомих авторів. Для участі у конкурсі програми щороку обирається 20 фільмів.

Про це повідомляє BBC Україна.

Українці не новачки на Каннському фестивалі. Золоту гілку за свій перший короткий метр отримав молодий і талановитий режисер Ігор Стрембіцький у 2005 році. Тріумф українців у Каннах знову очікував за шість років. Короткометражна стрічка «Крос» режисера Марини Вроди здобула золоту гілку у 2011-му.

Сергій Лозниця уже презентував Україну на Каннському фестивалі. У 2010 режисер представляв Україну зі стрічкою «Щастя Моє». Це був перший повнометражний фільм від Україні на цьому фестивалі. У 2017 році журі у Каннах також відібрало повнометражну картину Лозниці «Лагідна». Кінострічка теж є міжнародний проектом.

Усі зображення взяті з FACEBOOK.COM/ATOMSVOID.





На правах реклами