Ми у Facebook
11.05.2018, 12:00

Експеримент «Укрпошти»: листонош пересаджують на автомобілі

Зараз 80% сільських відділень знаходяться у населених пунктах, де живе менше 2 000 людей

«Укрпошта» планує закрити відділення у селах та пересадити листонош на автомобілі. Усього у селах знаходиться 9000 відділень «Укрпошти».
У 80% з цих сіл проживає менше двох тисяч людей. Через це був запроваджений проект, що дозволить зменшити кошти на утримання неактивних відділень та дозволити листоношам якісніше виконувати свою роботу. Про створення пересувних відділень розповідає керівник відділу зовнішніх комунікацій Укрпошти Михайло Василенко.

Укрпошта опублікувала нові тарифи на доставку товарів

Пересувне відділення – формат обслуговування клієнтів, який передбачає надання поштових та фінансових послуг мобільною поштовою бригадою у кожному населеному пункті з кількістю мешканців менше 2 тис. у т.зв. точках присутності.
Ідея пересувного відділення не нова. Формат є апробованим і добре зарекомендував себе на практиці у Великобританії, Ірландії, США, Турції, Білорусі, країнах Прибалтики.

Зараз 80% сільських відділень знаходяться у населених пунктах, де живе менше 2 000 людей<br />
Зараз 80% сільських відділень знаходяться у населених пунктах, де живе менше 2 000 людей


Наразі Укрпошта реалізує пілотний проект «Пересувне відділення» у Чернігівській області. Чернігівська область обрана першою, оскільки має досить велику територію з відносно низькою щільністю населення. Після впровадження проекту досвід Чернігівщини можна буде застосовувати в інших регіонах.

"Укрпошта" в Рівному запрошує на роботу

Даний формат роботи передбачає, що за чітким графіком, доведеним до мешканців села, у кожний малий населений пункт області приїжджатиме машина з бригадою з 3-х працівників. Один з працівників (начальник відділення) обслуговуватиме відвідувачів у точці присутності (заздалегідь визначене приміщення, можливо, - відділення зв’язку чи сільрада) та надаватиме необхідні послуги, наприклад, прийматиме комунальні чи інші платежі. Двоє інших працівників (листоноша та водій) розноситимуть і розвозитимуть селом пошту, посилки, передплачені видання, пенсію, грошові перекази. Кількість годин роботи пересувного відділення у селі визначатиметься в залежності від кількості місцевих мешканців, але буде не меншою, ніж до сих пір. На сьогоднішній день відділення зв’язку у селах, через малі обсяги бізнесу (в середньому 2 листи на день та 1 посилка на тиждень) часто працюють один-два дні на тиждень.

Наразі тестується робота шести пересувних відділень<br />
Наразі тестується робота шести пересувних відділень

Укрпошта розпочала комп’ютеризацію сільських поштових відділень у Рівненській області

Реалізація даного проекту дасть можливість забезпечити: більше охоплення населених пунктів послугами, оскільки машина доїжджатиме в ті села та хутори, в яких в принципі не було відділень зв’язку; повне навантаження і роботу на повну ставку працівникам поштових бригад, на відміну від сьогоднішньої ситуації, коли листоноші працюють на 0,1-0,2-0,3 ставки; більш комфортні та сучасні умови праці (пересування в автомобілях з повним приводом, обладнаних сейфом, кондиціонером, пічкою); можливість для клієнтів замовляти та отримувати необхідні товари за каталогами магазинів побутової техніки, робити передзамовлення товарів побутової чи харчової групи.

Перші маршрути буде запущено 1 червня<br />
Перші маршрути буде запущено 1 червня


Наразі тестується робота шести пересувних відділень, дата запуску проекту в цілому – 1 червня 2018 року на маршрути області вийдуть 130 пересувних бригад.
Також проект передбачає комп’ютеризацію усіх відділень зв’язку в населених пунктах області, де проживає більше 2 тис. мешканців. В результаті Чернігівська область стане першою з 100% комп’ютеризацією відділень Укрпошти.

Михайло Василенко керівник відділу зовнішніх комунікацій Укрпошти






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ