Ми у Facebook
29.05.2018, 19:02

Росіяни заявили, що Сенцов погодився на "підтримуючу терапію"

Олег Сенцов, pravda.com.ua.

Про це ввечері 28 травня повідомили у регіональному управлінні ФСВП Ямало-Ненецького автономного округу.
У Федеральній службі РФ з виконання покарань заявили, український режисер Олег Сенцов, який оголосив 14 травня голодування, погодився на підтримуючу терапію.

"Повідомляємо, що наразі засуджений Сенцов О.Г., який відмовився від прийому їжі, перебуває під динамічним наглядом медичних працівників установи, де він відбуває покарання. Сенцов О.Г. почав отримувати підтримуючу терапію, на що дав свою згоду", - заявили у ФСВП.

Також у службі виконання покарань заявили, що за час відмови Сенцова від прийому їжі "погіршення загального стану здоров'я не зареєстровано".

"На даний момент стан його здоров'я задовільний. Із засудженим регулярно проводяться бесіди про негативні наслідки для організму, що наступають під час тривалого голодування", - зазначено у повідомленні.

Сенцов утримується у виправній колонії №8 ("Білий ведмідь") міста Салехарда у поселенні Лабитнангі.

Нагадаємо, 14 травня український режисер Олег Сенцов, засуджений в РФ до 20 років колонії суворого режиму, оголосив про безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських тюрмах.

Глобальну кампанію за звільнення політв’язнів планують провести у різних містах світу 1 і 2 червня.

Про це повідомляє Українська правда.



Натомість сьогодні, 29 травня, сестра Олега Сенцова Нататлія Каплан зробила шодо цього заяву на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Щодо підтримуючої терапії для Олега Сенцова. По-перше, хоча ФСВП каже, що це добровільно, на даний момент у нас немає щодо цього достовірної інформації. Цілком можливо, що це було добровільно-примусово: або сам п'єш, або насильно за рекомендацією лікарів.

По-друге, це просто заміна води на якусь поживну суміш, що теж не є виходом з голодування.

По-третє, це продовжить життя Олегу. Він продовжує боротися, але хай там що говорять тюремні лікарі про стабільний стан, рішення про терапію каже, що справа погана.

По-четверте, якщо Олег сам погодився на терапію, можу його тільки підтримати в цьому. Він потрібен живим. Витримав би він на одній воді до Чемпіонату світу - велике питання.

По-п'яте, навіть не смійте його судити. Спочатку проведіть 4 роки в його шкурі, а потім вже висловлюйтеся.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів


Петро Порошенко закликав тиснути на Кремль через голодування Олега Сенцова

Український письменник голодував у знак солідарності з Олегом Сенцовим

“Смерть українського режисера стане ганьбою для Росії”, - російська інтелігенція





На правах реклами