Ми у Facebook
30.05.2018, 11:02

В Києві загинув журналіст - у спину застрелили Аркадія Бабченка в його другий день народження (+ФОТО, ВІДЕО)

Аркадій Бабченко, фото Корреспондент

Невідомі стріляли в будинку журналіста. Від отриманих поранень він помер в машині швидкої допомоги.
Як повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало, подія сталася в Дніпровському районі. Дружина була у ванній кімнаті. Жінка почула хлопки, вийшла і побачила чоловіка в крові. Викликала швидку, пораненого забрали, він помер у кареті швидкої. Правоохоронці з’ясовують деталі трагедії.

Журналіст Айдер Муждабаєв розповів у коментарі УП, що Бабченко виходив в магазин, а його дружина залишилась вдома. Аркадія Бабченка вбили при вході в квартиру. Всього було три постріли в спину.



Відео належить Українській правді.


За словами народного депутата Антона Геращенка, Аркадій Бабченко пішов у магазин по хліб.

"Вбивця на нього чекав на сходовій клітці в під'їзді. Коли Аркадій відкрив двері квартири, вбивця підло, в спину, зробив кілька пострілів в спину Аркадію Бабченко", - написав нардеп у мережі Фейсбук.

Перед цим Аркадій Бабченко написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук, що 29 травня у нього був другий день народження:



"Чотири роки тому генерал Кульчицький не взяв мене на цей вертоліт. Через перевантаження. Не було місця. Перевантажена вертушка важко відірвалася від землі, і, мало не зачепивши шасі за бруствер, пішла на Карачун. Години через дві після цього фото її збили. Загинули чотирнадцять осіб. А мені пощастило. Другий день народження, виходить."

Про це повідомляє Українська правда.



Відео належить 5 каналу.


Як написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук перший заступник голови Нацполіції України Вячеслав Аброськін, уже склали фоторобот підозрюваного у вбивстві Аркадія Бабченка:



За повідомленням Слідчого комітету Росії (sledcom.ru), відкрили кримінальну справу з приводу вбивства журналіста. Слідчі Російської Федерації мають право розслідувати злочини супроти російських громадян за межами Російської Федерації.

Аркадій Бабченко – російський журналіст, блогер. Відомий також як критик російської влади. Виїхав з Росії до Праги, згодом до України.

Як повідомляє Українська правда, до початку журналістської кар’єри був військовим. Служив на Північному Кавказі, зокрема, брав участь у двох чеченських війнах.


Фото зі сторінки Аркадія Бабченка у мережі Фейсбук.
Фото зі сторінки Аркадія Бабченка у мережі Фейсбук.


Потім розпочав журналістську діяльність. Працював військовим кореспондентом у низці російських видань, зокрема "Московський Комсомолець" і "Новая газета".

Як військовий кореспондент Бабченко брав участь у війні в Південній Осетії 2008 року.

У грудні 2016 року висловлювання Бабченко про катастрофу Ту-154 над Чорним морем спричинило скандал. Журналіст висловив думку, що артисти російського ансамблю, які летіли до Сирії, недостойні співчуття.

В лютому 2017 року Бабченко повідомив, що в зв'язку погрозами на свою адресу і на адресу його родини, що з неодноразово надходили, вирішив тимчасово покинути Росію.

З серпня 2017 по травень 2018 року мешкав у Києві. Працював на кримськотатарському телеканалі ATR.

Відомий також як автор кількох книг прози, які відзначили нагородами.

Був одружений, мав дочку.

Пізніше, 30 травня, стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його вбивство інсценували.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ