Ми у Facebook
31.05.2018, 17:02

В Україні триває спалах захворюваності на кір

Про це свідчать сумні показники статистики.
За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 21-й тиждень 2018 року на кір захворіли 1334 людини – 522 дорослих і 812 дітей. Зупинити спалах може тільки посилена імунізація.

Кір продовжує ширитися Рівненщиною


Міністерство охорони здоров`я наголошує на необхідності проведення щеплення усім, хто не отримав вчасно дві дози вакцини КПК, та закликає органи місцевого самоврядування посилити заходи з вакцинації. МОЗ рекомендує проводити вакцинацію у тимчасових кабінетах щеплень в організованих дитячих колективах – дитячих садках та школах, аби зупинити розповсюдження захворювання.

Скільки у Рівному хворих на кір

Як попереджають в Міністерстві охорони здоров’я, кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. Діти, які не отримали профілактичне щеплення, знаходяться у зоні ризику. Захистити від хвороби може тільки вакцинація.

Згідно із оперативними даними міністерства станом на 29 травня у Рівненській області зафіксували 458 випадків захворюваності на кір, 139 - у тому числі серед дорослих 139, а 319 випадків серед дітей віком від 0 до 17 років.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ