Ми у Facebook
11.06.2018, 16:14

Оплачувати та економити: здійснити комунальні платежі у ПриватБанку можна значно швидше та дешевше

В редакцію ОГО звернулися читачі, які завжди оплачували рахунки за воду, газ, тепло, електроенергію через каси, термінали і Приват24, і помітили, що за кожен платіж береться комісія. Ми поцікавились, де вона менша.
У ПриватБанку працює одразу декілька каналів для оплати комунальних платежів:

1. Каса відділення - найбільш стандартний та вже звичний для всіх спосіб оплати рахунків. Однак, цей спосіб має певні недоліки - комісія за платіж в касі є найбільшою (мінімум - 5 грн), і може сягати 1% від суми платежу (залежить від договору, який підприємство уклало з Банком). До того ж, клієнти витрачають більше часу на оплату рахунків в тих випадках, коли до каси є черга.

2. Термінали самообслуговування - автоматизовані системи розрахунків, які не вимагають присутності спеціалістів для проведення платежів. Оплата можлива як за допомогою картки, так і готівкою. Комісія – 2-5 грн.

3. Приват24 - Інтернет-банк, в якому клієнти мають змогу самостійно оплатити комунальну послугу, просто вказавши свою адресу та необхідні реквізити. Комісія за оплату - 1 грн.

4. Мобільний додаток Приват24 (для iOS та Android) - будь-які фінансові операції, в тому числі і комунальні платежі, будуть доступні з мобільного телефону – комфортно та в будь-який час, без вихідних і перерв. Комісія за оплату - 1 грн.

5. Платежі за безкоштовним телефоном 3700 - унікальна послуга, з якою клієнти можуть здійснювати банківські операції, здійснивши лише один телефонний дзвінок. Для оплати комунального рахунка потрібно просто набрати номер 3700 з мобільного телефону, повідомити оператору номер картки, з якої буде здійснюватися платіж, куди та за яку послугу переказати гроші (найменування послуги та підприємства, на користь якого здійснюється платіж, його реквізити), реквізити платника, період оплати, покази лічильників та суму платежу. Комісія за платіж - 15 грн.


6. Регулярний платіж - клієнт вказує реквізити одержувача платежу, суму та періодичність списання коштів, після чого банк у визначений час регулярно перераховуватиме гроші з картки клієнта на рахунок підприємства – постачальника комунальних послуг. Існує два види послуги: регулярний платіж з фіксованою сумою - клієнт сам визначає суму платежу, і вона не змінюється протягом усього часу, на який оформлено послугу (наприклад, оплата за Інтернет), та регулярний платіж за надісланими рахунками - у цьому випадку з рахунку клієнта списується конкретна сума, яку зазначив банку постачальник послуг (наприклад, оплата за газ). Комісія за проведення платежів - 0 грн.

7. Технологія «Платежі за QR-кодом» є відкритою національною платформою, що дозволяє безконтактно здійснювати будь-які комунальні платежі в будь-якій точці країни. Для цього потрібен смартфон зі встановленим додатком Приват24. Відсканувати код потрібно тільки один раз - всі платежі збережуться у шаблонах і здійснювати їх можна буде у будь-який зручний час. Комісія за проведення платежів -1 грн.

Комунальні тарифи у Рівному через канали оплати ПриватБанку:



До речі, нагадуємо, що при оплаті комунальних послуг у за допомогою пенсійних карт комісія відсутня. Для пенсіонерів у банку діє пільговий режим обслуговування, якщо клієнти роблять платежі картами, а не готівкою.

Отож, можливостей для оплати комунальних послуг в ПриватБанку є дійсно багато і клієнт сам може обрати той варіант, який для нього найбільш вигідний та зручний.

Інформацію надав керівник прес-офісу ПриватБанку в Рівненській області Андрій Хмельник.





На правах реклами