Все, що потрібно знати про таніни - розповідає АЛКОМАГ
Що таке таніни
Перший і, швидше за все, несподіваний факт про таніни - вони абсолютно без смаку, а також не мають запаху. Багато хто здивується і скаже, а як же цей характерний в’язкий сухуватий смак? Насправді, це відчуття викликають не таніни самі по собі, а їх взаємодія з протеїнами з нашої ротової порожнини, тобто ми відчуваємо абсолютно структурне відчуття.
Звідки у вині з’являються таніни
Ми знаємо, що далеко не всі вина є таніними, з чим же це пов’язано і як ці речовини проникають до складу напою? Все досить просто. Таніни базуються в кісточках, стеблах, а також шкірці винограду. Технологія виробництва червоних вин передбачає процес мацерації за участю виноградної шкірки, в результаті якої, вино набуває не тільки свій красивий відтінок, але і таніну структуру.
Звідси і відмінність: червоні вина містять таніни, а ось у білих зазвичай немає. Хоча у цього правила є винятки.
Шкірочка винограду - не єдине джерело танінів, хоча і основний. Також ці речовини можуть проникати в напій з дубової бочки. У процесі тривалої витримки будь-якого напою в бочках відбувається вбирання певних компонентів з дерева. Причому, якщо для виробництва вина використовуються нові бочки, смак танінів буде більш яскравим, ніж в старих.
Функція танінів
Хоча таніни стали однією з базових характеристик смаку вина, вони мають ще одну важливу роль. Ці речовини мають дуже корисну здатність уповільнювати процеси окислення вина, що покращує здібності напою до витримки. Якщо все трохи спростити, виходить, що чим більше танінів міститься в напої, тим краще він буде старіти, тим довше воно зможе витримуватися і не псуватися.
Як ми бачимо, таніни - це не просто пікантна терпкість у роті, а складна речовина і важливий компонент напою!
Хочете придбати брендовий алкоголь з гарантією автентичності? Замовляйте алкогольні напої тут - на сайті АЛКОМАГ! У нас найвигідніші умови оплати, доставки та максимально доступні ціни.

Головне за ніч 12 липня: Україна пережила масовану атаку

Вночі Росія завдала масованого удару по кількох областях України. Під ударом опинилися Львів, Луцьк, Чернівці та Харків. Атака здійснювалася ракетами та дронами-камікадзе.
переглядів: 33
Що святкують 12 липня в Україні

Сьогодні, 12 липня, в Україні відзначають одразу кілька подій — як церковних, так і світських.
переглядів: 63
Що можна везти з України до ЄС: простими словами про обмеження
Літо – сезон відпусток. Зібрали валізи й вирушаєте до Європи? Клас! Але перед дорогою краще знати, що можна брати із собою, а що — залишити вдома. Бо навіть звичайний шматок сала чи пляшка домашньої наливки можуть зіпсувати вам подорож ще на кордоні.
переглядів: 514
Як приготувати смачний літній десерт: простий рецепт від досвідчених господинь

Літо — найкращий час для легких, освіжаючих і водночас смачних десертів. Сонце, тепло, свіжі ягоди та фрукти створюють ідеальні умови, щоб побалувати себе і близьких ніжними солодощами без зайвого клопоту.
переглядів: 233
Як правильно заготовити липовий цвіт і скільки на цьому можна заробити у Рівному

На Рівненщині закінчується сезон цвітіння липи. Липовий цвіт використовують у народній медицині, чаї з нього вважають дієвими при застудах, запаленнях і для зміцнення імунітету. А ще — це сезонна можливість заробітку для тих, хто вміє працювати з природними дарами.
переглядів: 397