Ми у Facebook
18.07.2018, 13:28

На Рівненщині виявили електровудку

Цьогоріч це вже другий випадок застосування електроструму на водоймах Рівненської області.
18 липня о 03:30 ранку під час рибоохоронного рейду на р. Горинь поблизу смт. Степань Сарненського району було виявлено двох громадян, які здійснювали лов риби з гумового човна та з використанням електровудки. Під час чого спіймали: щука – 10 екз., лящ – 34 екз., підуст – 28 екз., плітка – 112 екз., загальною вагою 11 кг. При цьому сума завданої шкоди склала 19652 грн. На порушників складено адмінматеріали за ч.4 ст.85 КУпАП.

Нагадуємо, що цьогоріч це вже другий випадок застосування електроструму на водоймах Рівненської області. Перший стався 04 червня 2018 року о 21:00 на р. Горинь поблизу с. Велюнь Дубровицького району. Тоді горе-рибалки «вибили» 20 екз. риби завдавши при цьому збитків на суму 1989 грн.



В свою чергу закликаємо громадян дотримуватись встановлених Правил рибальства, адже наслідки такої незаконної «риболовлі» – нищівні. Електрострум вбиває не тільки рибу, але й кормову базу й діє в радіусі від 5 до 20 метрів. Більша частина ураженої риби тоне і браконьєрам не дістається, а та, що вижила - втрачає можливість відтворюватися. Тому саме така риболовля є найнебезпечнішою для водних біоресурсів, оскільки неможливо об’єктивно порахувати збитки від такої незаконної діяльності.

За матеріалами перс служби Рівненського рибоохоронного патруля





На правах реклами