Ми у Facebook
13.08.2018, 18:40

В Італії збудують храм, присвячений Святому Іоану Павлу II

Святий Іван Павло ІІ wikipedia.org/José Cruz/Abr/CC BY 2.5 BR

В італійській столиці з’явиться перший подібний храм.
Римо-католицька церква розташовуватиметься в кварталі Ґарбателла поблизу Університету Рома Тре при одній з головних вулиць Риму – Остійській дорозі. Храм повстане на місці колишнього ринку.

У Варшаві українці можуть відвідати католицькі меси українською мовою


Проект церкви опрацювало британське архітектурне бюро Chapman&Taylor. Планують, що це буде сучасний, невеликий, тринефний храм з вигнутим фасадом.

Будівництво стартує восени і передбачають, що завершиться через три роки. Поруч спорудять невеликий будинок священика. Неподалік мають намір збудувати також невеликий торговий центр.

В Апостольському вікаріаті сподіваються, що храм, присвячений св. Івану Павлу ІІ, стане привабливим місцем для туристів та прочан.

IAR/Т.А.

Про це повідомляє Польське радіо, polradio.pl

Довідка: Іван Павло́ ІІ (лат. Ioannes Paulus PP. II, пол. Jan Paweł II, італ. Giovanni Paolo II; мирське ім'я: Ка́роль Ю́зеф Войти́ла, пол. Karol Józef Wojtyła; 18 травня 1920, Вадовіце, Польща — 2 квітня 2005, Ватикан) — 264-й Папа Римський. Римо-католицький польський єпископ, єпископ-помічник Кракова, а пізніше архієпископ-митрополит Краківський і кавалер Ордену Білого Орла; 6-й суверенний голова міста-держави Ватикан. Святий Католицької Церкви, канонізований 2014 року.

Іван Павло II перебував на чолі католицької церкви протягом двадцяти шести з половиною років, що є другим за тривалістю понтифікатом після Папи Пія IX, що займав цю посаду 32 роки. Іван Павло II — перший в історії Папа-слов'янин, а також перший Папа-неіталієць з часів голландця Адріана VI, що служив з 1522 по 1523 роки (Вікіпедія).





На правах реклами