Ми у Facebook
20.08.2018, 09:31

Ціни - вгору: що подорожчає з 1 вересня?

Фото zik.ua

Восени гряде чергове подорожчання продуктів харчування, одягу й електроніки.
Про це в коментарі виданню ГолосUA повідомив директор Української асоціації постачальників торгових мереж Алексей ДОРОШЕНКО.

“Ріст долара позначиться на всіх без винятку товарів. Єдина різниця, що вітчизняні товари подорожчають менше, а де є імпортна складова, виростуть у ціні більше”.

Кредит МВФ дозволить зупинити падіння гривні

Експерт уточнив, що імпортні продукти харчування з тривалим терміном придатності почнуть дорожчати вже у другій половині серпня.

Останніми днями пішли чутки, що сильно подорожчає хліб. Ріст цін очікується восени в середньому на 25-30%. Про це днями повідомив директор компанії "Агро-Центр" Дмитро СОЛОМЧУК. Причина – поганий врожай через складні погодні умови. "Якщо взяти східну Україну, то врожай був маленьким, західна частина країни постраждала від злив. Плюс до всього у нас за останній тиждень подорожчав газ на тисячу гривень. Зараз для підприємців він коштує 11 тисяч гривень", – розповів експерт. На його думку, до кінця літа подорожчає і борошно. За останні два тижні ціна на нього виросла з 6,2 грн до 7,5 грн за кіло.

Податкова: Де можна дізнатись реквізити для сплати податків


Тим часом у Мінагро запевняють, що Кабмін вживає заходи, які дозволять запобігти зростанню цін на хліб. Про це перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим МАРТИНЮК сказав під час підписання меморандуму про взаєморозуміння на 2018/19 МР з представниками професійних об’єднань учасників зернового ринку, повідомляє Укрінформ. За його словами, на внутрішньому ринку України залишиться 5 млн тонн пшениці, і цього більше ніж достатньо для задоволення продовольчих потреб.

У вересні слід чекати підвищення цін на молоко та молочні продукти, проте це є нормальне сезонне коливання ціни. Про це на брифінгу повідомила заступник директора ProAgro Information Company Марія КОЛЕСНИК, передає УНН.
“Ближче до осені, в осінній період ті чи інші продукти зазвичай починають рости в ціні. Це є сезонні коливання, вони будуть присутні і цього року. Зазвичай у середині серпня починає дорожчати закупівельна ціна на молоко. Потім у вересні це відображається на молочних продуктах. Це нормально, я думаю, що цього року винятку не буде, поступове зростання цін на молочні продукти матиме місце, особливо, якщо ми говоримо про якісні молочні продукти”, – повідомила Колесник.

Разом з тим, Колесник відзначила, що ціни на хліб зростати, скоріше за все, не будуть. “Що стосується хліба, то якихось проблем очікувати не варто. В нас достатньо зерна”, – відзначила М.Колесник, пише svidok.online.

До кінця літа українцям варто запастися і алкогольними напоями – у зв'язку з підвищення у вересні акцизів ціни на них обіцяють підняти на 13%. Так, середня ціна шампанського (0,7 л) зросте з 79 до 89 грн, а віскі – з 159 до 179 грн, пише segodnya.ua.

Вже у вересні ціни на квартири піднімуться на 10-15%, обіцяють фахівці з нерухомості. Тож тим, хто їде на навчання чи заробітки й збирається винаймати квартиру у Рівному, Києві, Львові, інших великих містах, варто поквапитись.

Що стосується обіцяного збільшення тарифів на газ для мешканців квартир без лічильників, то до 1 вересня ціна на газ для населення поки що залишається старою.

Більше інформації - в газеті "ОГО". Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами