Ми у Facebook
23.08.2018, 16:22

“Не хочуть бачити Лясковця в раді – значить бояться!”

З усіх депутатів районних рад Рівненщини без перебільшення можна сказати, що найбільше доводилося чути саме про депутата Дубровицької районної ради Олексія ЛЯСКОВЦЯ.
Спочатку всі ЗМІ західної України облетіла новина про те, що пан Олексій складає свої депутатські повноваження. Більшістю голосів депутати підтримали його бажання, однак, як з'ясувалось пізніше, зробили це із порушенням самої процедури. Тож екс-депутат Олексій Лясковець подав адміністративний позов до суду з проханням визнати протиправним та скасувати рішення Дубровицької районної ради від 17.03.2017 року "Про заяву депутата О.В. Лясковець про дострокове припинення повноважень депутата районної ради". Своєю чергою, Хортицький районний суд міста Запоріжжя позовні вимоги пана Лясковця задовольнив.



Але виникла інша проблема – на місце пана Лясковця в раду вже взяли працювати депутатом Ніну Стасюк, яка на виборах не отримала того відсотка голосів, щоб пройти в раду.

– Підтримка депутатських повноважень – це підтримка виборців, коли вони голосували у свій час. Але в свій час вона набрала відсоток, який не дав їй можливості пройти. А на сьогоднішній день це лише піар-акція чи, можливо, підтвердження законності своїх дій, тому що ці дії, які вчиняються зараз нею, як депутатом, потягнуть негативні наслідки, – коментує ситуацію Олексій Лясковець. – Пані Стасюк і по сьогоднішній день голосує на сесії як депутат, хоча депутатом не є.

Водночас, чи то так бояться у Дубровицькій райраді Лясковця, чи то мають інші якісь причини, але вже 28 березня Олексія Лясковця, як депутата районної ради Рівненської області, голова ради пан Кухарець М.М. не допустив на двадцять другу сесію Дубровицької районної ради та не включив до списку поіменного голосування. Тим самим незаконно позбавляючи Олексія Лясковця представляти інтереси громади, якою він був обраний, та голосувати на сесії ради.

– Дії голови Дубровицької районної ради Рівненської області щодо мого недопуску на сесію та невключення до списків поіменного голосування були оскаржені до Запорізького окружного адміністративного суду, який 20 липня 2018 року ВИЗНАВ ПРОТИПРАВНИМИ ДІЇ ГОЛОВИ ДУБРОВИЦЬКОІ РАЙОННОЇ РАДИ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ КУХАРЦЯ М.М. ЩОДО НЕДОПУСКУ ЛЯСКОВЦЯ О.В. 28 БЕРЕЗНЯ 2018 РОКУ, ЯК ДЕПУТАТА, НА ДВАДЦЯТЬ ДРУГУ СЕСІЮ ДУБРОВИЦЬКОІ РАЙОННОЇ РАДИ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТА НЕ ВКЛЮЧЕННЯ ЛЯСКОВЦЯ О.В., ЯК ДЕПУТАТА, В СПИСКИ ПОІМЕННОГО ГОЛОСУВАННЯ, – пояснює Олексія ЛЯСКОВЕЦЬ.
Також пан Олексій неодноразово наголошує на тому, що влада в районі просто розділяє між собою все те, що ще не вдалося вкрасти. Ми вирішили поцікавитися у депутата, чи створення об’єднаної територіальної громади зможе змінити ситуацію на Дубровиччині.



– Якщо провести аналіз по деяких ОТГ, які вже пройшли цей етап, то декому воно допомагає. Але все залежить від голови. Або голова креативний і приймає управлінські рішення і несе за них відповідальність, або тільки отримує заробітну плату і виписує собі премію по 100%, а то і по 300%, і думає, як би ще десь вкрасти. Тоді нічого не буде.

Сам же Олексій Лясковець з упевненістю каже, що не збирається боротися за посаду голови ОТГ, натомість готовий працювати на благо району та тих людей, які обрали його для представлення їх інтересів у раді.

– На сьогоднішній день, не дивлячись на те, що район тоне в якихось боргах, потрібно сконцентрувати всі зусилля для того, щоб цей район підіймати. На сьогодні потрібно шукати джерела надходження додаткових коштів. Наприклад, квитки на заготівлю і збір ягід. Проведення акцій і агітації щодо сплати акцизу, тому що будь-який підприємець, який на сьогоднішній день займається реалізацією підакцизних товарів, сплачує мінімум до бюджету, тому що йому вигідно пробити одну пляшку горілки через чек, а все інше продати з-під поли. Необхідно, щоб молодь, купуючи на свята пиво, цигарки чи горілку, просила чек. Тоді ці гроші будуть оприбутковуватися і йти до казни. Потрібно залучати інвестиції, але перед тим, як залучати інвестиції, потрібно створити певні умови, щоб інвестор туди пішов. Тому що на сьогоднішній день незрозуміло, хто є орендарями земель. Ці землі не оброблюються. Чому немає моніторингу і системного аналізу стану земель? Чому немає пропозиції для інвестора щодо заморожування ягід? Ці ягоди можна продавати в Європу чи по Україні, але спершу їх треба зібрати і десь зберігати. Чому цього бізнес-плану немає? Подивіться статистику, на сьогоднішній день скільки йде вирубки лісу? Чому відходи, які залишаються після вирубки лісу, не переробляти й не виробляти ті самі брикети для того ж "Теплосервісу" і тим самим економити кошти? Найцікавіше, за утилізацію цих відходів лісгосп ще й платить гроші. Всі готові кричати, яка влада погана. Треба шукати. Але треба шукати разом.



Микола КУХАРЕЦЬ, голова Дубровицької районної ради:
Пан Лясковець сам, добровільно написав заяву щодо складання депутатських повноважень. Замість нього в раду зайшов інший депутат. Тепер же у нас немає важелів, щоб позбавляти Ніну Іванівну депутатських повноважень, а з іншого боку суд виносить рішення про поновлення пана Лясковця. Виходячи з цього в раді замість 34 депутатів у нас 35, а це не може так бути. Ми подали апеляцію на рішення Хортицького суду, тому ця справа ще триває.

Олексій ЛЯСКОВЕЦЬ:
"Дубровицька районна рада програла апеляцію і подана касація до Верховного Суду на Рішення Хортицького районного суду м.Запоріжжя та на Рішення Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду. Рішення набрало законної сили. Хоче це не є перепоною запрошувати Лясковця на сесії ради та не заважає Стасюк Н.І. приходити на сесію ради та голосувати.
А дії голови ради Кухарця суд визнав протиправними та незаконними щодо недопуску мене на сесію. За такі протиправні двї передбачена кримінальна відповідальність передбачена статею 382 кримінального кодексу України."







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ