Ми у Facebook
10.09.2018, 16:01

Діагностувати інфаркт стає простіше

Сучасні медичні практики дають змогу діагностувати інфаркт міокарда за лічені хвилини за допомогою спеціальних кардіоаналізаторів.
Відтепер завдяки проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» ця технологія доступна й в районних лікарнях Рівненщини. Адже в рамках проекту було закуплене 19 нових аналізаторів кардіомаркерів, які вже зовсім скоро запрацюють у міських та районних лікарнях області.

За словами керівника групи консультаційної підтримки проекту Сергія Рибачка ці аналізатори дозволяють дуже швидко визначати чи був інфаркт міокарда в пацієнта а також дають змогу проводити низку інших аналізів.

Раніше такі аналізатори були встановлені лише в обласній та рівненській міській лікарнях. Однак завдяки проекту ми змогли закупити обладнання й для кожної районної лікарні. Тож тепер пацієнтам з підозрою на інфаркт зможуть оперативно встановлювати діагноз на рівні району, - прокоментував керівник групи консультаційної підтримки проекту.



Разом з цим Сергій Рибачок зазначає, що згідно контракту компанія-постачальник обладнання зобов’язана не лише поставити дані аналізатори до районних лікарень області, але й навчити лікарів роботи на них. Адже у більшості випадків районні фахівці не мають досвіду роботи з аналізаторами такого типу. Після завершення навчання усі прилади будуть передані до районних лікарень області.






На правах реклами